Annonce
Den lille Avis

Julehjælpen er på trapperne

Jonna Møllemand (til højre) og Røde Kors-formand Tove Sørensen har pakket julehjælpspakker i mange år. Og de er på banen igen i år. Arkivfoto: Morten Pape
Røde Kors-afdeling gør klar til at pakke julehjælps-pakker.

Nr. Snede: Den lokale Røde Kors-afdeling for gamle Nørre Snede kommune er nu igen ved at gøre klar til julehjælpen til de familier, der har behov for det.

Det er typisk enlige forsørgere på for eksempel kontanthjælp, der søger julehjælpen, der omfatter en kasse med jule-madvarer såsom and, rødkål og lignende samt lidt legetøj til børnene.

Kriterierne for at få den lokale hjælpepakke er de samme som altid, oplyser bestyrelsesmedlem Jonna Møllemand fra Røde Kors Nr. Snede-Ejstrupholm-afdelingen:

- Man skal bo i gamle Nr. Snede Kommune, man skal have hjemmeboende børn under 18 år, og man må ikke have modtaget julehjælp andre steder fra, forklarer hun.

Sidste frist for at søge er den 30. november, og ansøgninger på meget gerne sendes på e-mail til Jonna Møllemand på jomol@rodekors.dk

- Jeg vil helst have ansøgninger på mail, så er det meget nemmere at holde styr på tingene. Men folk må gerne ringe på 26151814 også, især hvis de har spørgsmål, siger Jonna Møllemand.

Traditionen tro uddeles pakkerne den 22. december fra sognehuset i Nr. Snede. I år bliver procedurerne måske lidt anderledes på grund af corona-restriktionerne.

- Vi skal have en corona-sikker uddeling, understreger Jonna Møllemand.

Annonce

34 familier i 2019

Sidste år fik 34 lokale familier julehjælp. Om der kommer flere i år er svært at spå om, men umiddelbart regner Jonna Møllemand med, at antallet bliver nogenlunde det samme.

I årenes løb er det blevet til ganske mange pakker. Den lokale Røde Kors-afdeling har uddelt hjælpen i næsten 20 år.

- Vi er blevet ret rutinerede i det. Og vi fortsætter selvfølgelig, så længe vi kan. Heldigvis har vi vores mænd til at hjælpe med tunge løft, siger 77-årige Jonna Møllemand.

I de senere år har lokale sponsorer sørget for, at der er Lego med i julehjælpen. Også i år ser det ud til, at der blive Lego til de mindste børn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

FDF'ere kan mødes igen

Den lille Avis

Avis-træffetid på Bredgade

Den lille Avis

Ny legeplads på Gyvelborg

Den lille Avis

Give Steel nomineret til pris

Annonce