Annonce
Den lille Avis

Julen er kommet til Klovborg: Elevtallet er mere end fordoblet

Jesper á Lágni Larsen er kommet i julestemning sammen med den store julemand, der blev stillet op torsdag. Foto: Morten Pape
Det er tre et halvt år siden år siden Jesper á Lágni Larsen tiltrådte som skoleleder. I dag er der 115 elever
Annonce

Klovborg: Julen er kommet til Klovborg Friskole.

En gigantisk julemand har siden torsdag stået som et vartegn, der skuer ud over Storegade i Klovborg fra friskolens grund.

Julemanden vidner om, at der nu er kommet overskud på friskolen på flere måder.

- Vi varmer ikke ender på folk her i Klovborg. Vi vil gerne varme hele mennesket og sætte lys i hele mennesket, siger skoleleder ved Klovborg Friskole Jesper á Lágni Larsen og trækker på smilebåndet med et juleglimt i øjet.

- Det skulle julemanden jo gerne symbolisere. Det er selvfølgelig mest for børnenes skyld, og så kan man gå og tænke over, hvad vi finder på til næste år. Den er sjov og hyggelig - den er måske knap så køn, siger  han og griner.

Det er tre et halvt år siden han tiltrådte som skoleleder, og der er sket meget på friskolen siden da.

- Der var dengang 54 elever. Nu er vi på 115 elever. Vi kan godt være flere, og vi kan også være færre. Det er noget, vi skal have drøftet med bestyrelse og personale, fortæller skolelederen.

Da han startede i 2017 havde friskolen en omsætning på 4,3 mill. kr. Nu er den på omkring 10.5 mill. kr., og de tidligere underskud er blevet vendt til overskud på mere end en halv million kr. om året.

Der er derfor god grund til at finde smilene frem i Klovborg.

- Vi var i en situation, hvor vi pine død skulle have et overskud i 2019. Jeg ved ikke, om vi var decideret lukningstruede, men vi vidste, at det var nu, der skulle ske noget - og det skulle ske hurtigt, fortæller skolelederen.


Vi var i en situation, hvor vi pine død skulle have et overskud i 2019. Jeg ved ikke, om vi var decideret lukningstruede, men vi vidste, at det var nu, der skulle ske noget - og det skulle ske hurtigt

Jesper á Lágni Larsen, skoleleder


Han kan i dag konstatere, at det er lykkedes.

Annonce

Branding og rammer

Det er bla. branding og de fysiske rammer, der blev satset på, for at få plus på kontoen.

- Det er meget bevidst, at vi vil have udryddet det lidt gamle præg også for at vise, at nu sker der noget. Nu har vi arbejdet meget med den fysiske del, rammerne, opdatering af IT - alle elever har en bærbar computer, eget ladeskab, nye møbler, så de sidder ordentligt. Det er med til at give eleverne noget ro, siger 47-årige Jesper á Lágni Larsen.

Jesper á Lágni Larsen sammen med to nyansatte lærere, Susanna Uhrskov  til venstre og Malene Madsen. Foto: Morten Pape

Friskolen har i dag 24 ansatte som en følge af forbedret økonomi og stigende elevtal.

Derfor er det nu pædagogikken, der først og fremmest skal i fokus.

- Det bliver vi aldrig færdige med. Pædagogikken skal der arbejdes på hele tiden. Vi har lige ansat to nye lærere. Susanna Uhrskov, der bla. er læsevejleder og Malene Madsen, der er uddannet fra den frie lærerskole i Ollerup. Med så stor en tilgang af elever er det en helt ny Klovborg Friskole, vi står med. Vi er i gang med - ikke en kulturændring men en kulturdannelse, siger han.

Jesper á Lágni Larsen har selv gennemrenoveret den tidligere SFO-bygning i skolegården, som nu fungerer som skoleleder-bolig. Her bor han i dag med sin hustru Maria, og deres to børn, Konrad på tre et halvt og Kamma på knapt et år.

- De første år sad jeg på kontoret til langt ud på aftenen og lavede planer - og boede i Vejle med små børn. At få vendt skuden er ikke noget, man kommer sovende til. Jeg stod med et job, hvor jeg ikke så min familie, og derfor besluttede vi i familien, at hvis det skulle lykkes, så måtte vi flytte til Klovborg - ellers havde jeg været nødt til at stoppe, lyder det fra skolelederen.

I dag bor Jesper á Lágni Larsen med sin familie i skolelederboligen . Foto: Morten Pape

Nu er tiden kommet, hvor tempoet i udviklingen kan sættes ned.

- Vi har det rigtig godt nu, her på friskolen. Der er ingen, der kan holde til den fart vi har haft på i længden. Men med de regnskaber der ligger, så har vi købt os meget tid - men det er selvfølgelig noget, vi hele tiden holder øje med, siger Jesper á Lágni Larsen.

Julemanden blev i første omgang pustet op i gymnastiksalen. Foran ses skoleleder Jesper á Lágni Larsen. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce