Annonce
Den lille Avis

Juleudstilling på Give-Egnens Museum

Årets juleudstillingsplakat fra Give-Egnens Museum er holdt i klassisk stil.
Annonce

Give: Fra 30. november til 5. januar har Give-Egnens Museum en udstilling med titlen ”Julens Herligheder”. I denne særudstilling er jul og juletraditioner både før og nu omdrejningspunktet.

I særudstillingen vil der være rig lejlighed til at se og gense mange af julens traditioner, når julekort, julepynt, julegaver, julestuen, julemaden, juleskikke og meget mere kalder juleglæden frem.

"Peters Jul" har i år fået en central plads i udstillingen. Følg oplæsningen af Johan Krohns tekst om julen i byen for cirka 150 år siden illustreret gennem genstande i udstillingen.

Man kan også se et autentisk stue- og køkkenmiljø fra omkring 1940. Her er det fine porcelæn på bordet, der er pyntet op til jul, og børnene har ladet legetøj fra julegaverne ligge fremme.

Peter Fabers ”Højt fra træets grønne top”, som han skrev som lejlighedssang til familiens jul i 1848, er der også blevet plads til. Følg den klassiske julesang rundt i udstillingen og se genstande, der kan genkendes fra sangen.

Landbofamiliens forrådskammer er også med i ”Julens Herligheder”. Hvad gemmer der sig i de flotte halmløb – er det mon nødder, kartofler eller korn?

Ingen jul uden legetøj og gaver. I særudstillingen kan man se julegaver med hovedvægt på datidens legetøj såsom dukkehuse, biler, bamser og nisser. Og man kan se et modeltog af mærket Märklin.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Nyt vandværk skal indvies

Den lille Avis

Vandkunst udsat for hærværk

Mest læste

Seneste nyt

Den lille Avis

Sommer som i gamle dage

Annonce