Annonce
Den lille Avis

Kæmpe-banner sætter kulør på kirker

Hakon Lund Jensen ses her ved det store banner med 10 vers fra "Dejlig er den himmel blå". Foto: Peter Hald
Kunstneren Hakon Lund Jensen fra Ejstrupholm har lagt streger til storformat-udgave af julesalme-fortællingen "Dejlig er den himmel blå".
Annonce

Ejstrupholm/Gludsted: Et kæmpestort farvestrålende banner står nu og lyser op ved indgangen til Ejstrupholm Kirke i disse dunkle decemberdage. På banneret ses 10 illustrerede vers fra Grundtvigs berømte salmedigt "Dejlig er den himmel blå", og illustrationerne til versene er tegnet af illustratoren og tegneren Hakon Lund Jensen fra Ejstrupholm.

Den 70-årige Hakon Lund Jensen har arbejdet med billedkunst i næsten 50 år og har lavet alt lige fra bøger, udsmykning og logoer til malerier, grafik, udsmykning og skulpturer, og han fik ideen til det store banner, da det stod klart, at man ikke kunne nå at lave et krybbespil til kirken:

- Det kan tage op til et halvt år at lave et krybbespil med alle de mange forskellige figurer. Men banneret var lidt hurtigere at fremstille, fortæller Hakon Lund Jensen.

Annonce

Flere vers

I 2017 havde Hakon Lund Jensen illustreret Grundtvigs julesalme-fortælling, der i den oprindelige version rummer hele 19 vers og ikke kun syv, som det er kendt fra salmebøgerne. 10 af de 19 illustrationer blev omsat til det store banner, der er to meter højt og tre meter bredt. Værket kom helt på plads mandag 14. december, hvor lokale børnehavebørn kom forbi og sang et par af versene.

Banneret skal stå ved indgangen frem til 6. januar, hvor det er Hellig Tre Kongers dag - meget apropos salmen.

"Dejlig er den himmel blå"-banneret sætter bogstavelig talt kulør på den grå december, og Hakon Lund Jensen har i samarbejde med sin søn, grafikeren Filip Lund Jensen, samt smeden Søren Jørgensen konstrueret et kunst-koncept, der måske kan gå hen og brede sig til andre kirker.

Det er forholdsvis let at sætte værket op i en solid rørramme, og da materialet er det samme, som presenninger er lavet af, kan det holde til vinterens kulde, blæst og regn.

Et tilsvarende banner sættes op ved Gludsted Kirke, og Hakon Lund Jensen fortæller, at man kan fremstille lignende løsninger til andre kirker.

- Man kan sagtens forestille sig, at vi kan lave bannere til andre kirkelige højtider, for eksempel påske og pinse, siger Hakon Lund Jensen.

Han har tidligere fremstillet illustrationer til kirker og sogne. Blandt andet har han skabt logoerne til Nørre Snede/Hampen og Klovborg/Tyrsting kirker.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce