Annonce
Den lille Avis

Kabinescooterne myldrer frem og indtager nu også autoforhandlerne

Autoforhandler Claus Voetmann fra Nørre Snede prøver noget nyt - nemlig kabinescootere. Kunderne er allerede blevet nysgerrige, fortæller han. Foto: Peter Hald
NS Autocenter i Nørre Snede har fået sin første kabinescooter hjem. Og det bliver nok ikke den sidste.

Nr. Snede: De små elektriske kabinescootere er blevet meget populære i de senere år, og nu kan disse køretøjer også købes i Nørre Snede. Claus Voetmann, indehaver af NS Autocenter på Fællesvej 12 i Nørre Snede, er blevet forhandlere af Bach Kabinescootere, og han har allerede fået sit første eksemplar hjem - en mørkerød splinterny Bach delux 26.

- Jeg forventer mig en del af kabinescooterne. Der er ikke ret mange forhandlere af dem her i det midtjyske. De nærmeste forhandlere ligger i Horsens og Silkeborg - så vores placering her i Nørre Snede er ret god, siger Claus Voetmann.

Han har allerede konstateret, at interessen i høj grad er der blandt kunderne:

Annonce

- Jeg lavede en lille video på vores Facebook-side forleden, og den fik ret hurtigt 800 visninger, og dagen efter var der to mulige kunder, der ringede og spurgte interesseret, siger Claus Voetmann.

- Jeg kan godt forstå, at kabinescootere er blevet populære. Mange ældre nyder godt af, at de stadig kan være aktive og mobile, siger Claus Voetmann. Foto: Peter Hald

Normalt er det almindelige personbiler eller varebiler, som NS Autocenter sælger og servicerer, men kabinescooter-markedet er vokset kraftigt, og i de senere år er kabinescooterne blevet mere og mere avancerede og ligner efterhånden rigtige små biler.

- De er blevet meget populære blandt ældre og blandt handicappede, og de findes i mange forskellige versioner. Der er de små versioner, der ikke kræver kørekort - det er dem, der må køre op til 30 km/t. Så er der også 45-udgaver, og der er de store modeller, der kan køre op til 80 km/t. De kræver selvfølgelig kørekort, forklarer Claus Voetmann.

Nogle udgaver er handicapvenlige med førersæder, der kan drejes, så man lettere kan komme ind og ud, og med hensyn til handicap-udgaverne kan Claus Voetmann konstatere, at der er en række forskellige tilskudsmuligheder.

- Jeg kan godt forstå, at kabinescootere er blevet populære. Mange ældre nyder godt af, at de stadig kan være aktive og mobile, selv om de måske ikke længere har kørekort. De fleste bruger dem til en indkøbstur eller måske en lille udflugt. Og her hos os vil det jo være oplagt at tage en kabinescooter fra Nørre Snede og ned til Restaurant Rørbæk Sø, når den genåbner her 3. juni. Kabinescooterne har i øvrigt fået bedre rækkevidde, og afhængig af batteripakken kan de køre fra 100 kilometer til 210 kilometer på en opladning, siger Claus Voetmann.

Også vare-versioner

En særlig variant af de små elektriske køretøjer er de nyudviklede vare-udgaver. Og de modeller åbner for et helt nyt marked.

- Der findes flere forskellige typer med lukket lad, og nu kommer der også snart en model med åbent lad - faktisk en slags mini-pickup truck. Disse køretøjer bliver rigtig interessante, for her kan der være et stort marked blandt virksomheder, siger Claus Voetmann.

I takt med at kabinescootere er blevet mere avancerede og ligner små biler, er priserne rykket op. De tre-hjulede Bach 30 km/t version, som Voetmann har fået hjem, står til en pris af 72.580 kroner, og de større firehjulede modeller kan godt koste over 100.000 kroner.

- Det er selvfølgelig også en del penge, men komforten er som i en bil, og de er jo også betydeligt mere sikre end de åbne elektriske scootere, konstaterer Claus Voetmann.

- Køretøjerne produceres i Kina, men herhjemme får de et grundigt tjek. Importøren ASSP - Danish Electric Vehicles A/S går dem nøje efter, inden de sendes ud til os, oplyser Voetmann.

Annonce
Den lille Avis

Dårligt internet og afsides beliggenhed tvinger lokalhistorisk arkiv til at flytte væk fra skovmuseum

Annonce
Den lille Avis

Gigantiske glasfugle svæver højt under loftet på skole

Annonce
Den lille Avis

Du ved, hvad du har - stem nej til at fjerne forbeholdet

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Massiv opbakning til nye boligprojekter, flere seniorboliger - og et medborgerhus

Den lille Avis

Vibeke er ny borgerrådgiver og skal være med til at styrke forståelsen mellem borgerne og kommunen

Den lille Avis

Måske kan Hærvejs-turisme puste nyt liv i gammelt museum

Den lille Avis

Flyveplads er helt forandret: Før var der brummende fly og hektisk aktivitet - nu skal der slappes af og holdes selskaber

Den lille Avis

Idyllisk skovmuseum er truet af lukning. Frivillige vil kæmpe for at bevare det

Den lille Avis

Håndboldklubbens store loppemarked gøres klar

Brædstrup Avis

Kun én gudstjeneste

Den lille Avis

S i replik til V: Vi gør alt, hvad vi kan for at få udviste kriminelle til at rejse hjem

Annonce