Annonce
Den lille Avis

Kafferisteri holder aften-arrangementer

Brian Sigtenbjerggaard og hustruen Elisabeth bag disken i kafferisteriet, der nu har eksisteret i fire år. Arkivfoto
Annonce

Nr. Snede: Kafferister Brian Sigtenbjerggaard fra Nørre Snede har et nyt tiltag klar. De to næste torsdage - torsdag 13. december og torsdag 20. december - arrangerer han og medarbejderne i kafferisteriet to hyggeaftener, hvor gæsterne kan opleve, hvordan kaffen bliver ristet.

Disse to dage vil der være åbent helt frem til klokken 21 i kafferisteriet, der ligger på Strøget 8 i Nørre Snede.

Der vanker smagsprøver på forskellige typer kaffe og specialiteter såsom rom, portvin, lakrids med mere, og ikke mindst kan man slappe af i den nyindrettede kaffestue, som Brian Sigtenbjerggaard har indrettet i et tidligere kontorlokale lige ved siden af selve butikken.

Kaffestuen er indrettet i gammeldags stil - komplet med prismelysekrone, udstoppet rådyr på væggen og en magelig sofa.

Det største trækplaster bliver måske at se selve kafferiste-maskinen arbejde. Riste-apparatet, der står i forretningens baglokale, er et stort dampmaskine-lignende monstrum - i øvrigt fremstillet af firmaet Probat i Tyskland. Brian Sigtenbjerggaard importerer kaffebønner fra en lang række eksotiske lande, og han rister selv bønnerne. Det er denne proces, man kan opleve.

I øvrigt er det noget af en kunst at riste kaffe, da temperatur og tid er altafgørende for, hvilke smagsnuancer man vil have frem.

- Vi vil i løbet af de to aftener løbende have gang i risteriet, så man kan se, hvordan det foregår, fortæller kafferisteren.

Som kafferister importerer Brian Sigtenbjerggaard kaffe fra mange lande. Her ses han med et udvalg. Arkivfoto
Annonce

Fire år

Nørre Snede Kafferisteri, der er indrettet i et tidligere bageri, har for nylig fejret fire års fødselsdag, og Brian Sigtenbjerggaard er tilfreds med udviklingen. Han agter dog ikke at hvile på laurbærrene:

- Det har fundet sin gænge. Men markedet ændrer sig hele tiden - der er ikke noget, der er statisk. Man skal hele tiden være i gang med noget nyt, men sådan er det jo indenfor alle brancher, siger Brian Sigtenbjerggaard.

Ud over at sælge lokalt sælger kafferisteriet også varer på nettet, ligesom firmaet har en række større erhvervskunder over hele landet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Foredrag om caminoen

Den lille Avis

Storsejr til præriepiger

Den lille Avis

Hærvejskoret synger i skoven

Den lille Avis

Åbent hus i Nama Parken

Annonce