Annonce
Den lille Avis

Kendt købmandsforretning bliver socio-økonomisk virksomhed

I lang tid har købmandsgården i Hjøllund været sat til salg, men onsdag blev der indgået en handel med landsforeningen Arbejde Adler, som nu har overtaget forretningen. Arkivfoto
Foreningen Arbejde Adler har overtaget Hjøllund Købmandsgård, der på længere sigt skal drives som en socio-økonomisk virksomhed.

Hjøllund: Købmandsgården i Hjøllund er nu blevet overtaget af landsforeningen Arbejde Adler - en forening, der hjælper mennesker på kanten af arbejdsmarkedet. Overtagelsen betyder, at den gamle købmandsgård kan drives videre, og det er den hidtidige ejer, købmand Karl Henrik Bundgaard, særdeles glad for:

- Jeg må indrømme, at jeg er voldsomt lettet. Jeg har jo forsøgt at sælge forretningen i lang tid, og nu er det faldet på plads. Vi skrev under på papirerne onsdag, siger den 70-årige købmand, der selv har stået bag disken i næsten 45 år.

Sammenlagt har købmandsgården været i familien Bundgaards eje i mere end 75 år.

Annonce

Karl Henrik Bundgaard og hustruen Else siger dog ikke farvel lige med det samme. Parret har lovet foreningen Arbejde Adler at hjælpe i en overgangsfase, og foreløbig drives butikken videre af det samme personale.

En ny mulighed

På længere sigt vil købmandsgården blive en helt ny beskæftigelsesmulighed for mennesker, der har det svært på det ordinære arbejdsmarked.

- I Arbejde Adler er vi glade for aftalen om overtagelsen af købmandsgården. På denne måde kan vi kombinere to af vores målsætninger: At skabe jobmuligheder for mennesker, der normalt holdes ude af normal beskæftigelse, og at medvirke til at områder udenfor de store byer også fortsat kan fungere med lokal service, herunder indkøbsmuligheder, siger formanden for Landsforeningen Arbejde Adler, Torben Larsen.

Arbejde Adler

Landsforeningen Arbejde Adler er en folkekirkeligt forankret social forening, som arbejder under mottoet: Værdighed, selvrespekt og næstekærlighed.

Via institutioner tilknyttet foreningen arbejdes på at hjælpe mennesker, som i kortere eller længere tid befinder sig i vanskelige situationer, fx på grund af hjemløshed, misbrug eller psykisk sygdom.

Foreningen driver blandt andet bostedet Godrum i nærheden af Hjøllund.

Årsagen til, at Arbejde Adler fik interesse for at overtage købmandsgården i Hjøllund er, at foreningen driver bostedet Godrum lige i nærheden.

- Vi kender jo købmandsbutikken, og vi så, at her er der en oplagt mulighed for at drive en socio-økonomisk virksomhed, siger Torben Larsen.

En campingplads, der er tilknyttet købmandsgården, er med i handlen, og kombinationen af en købmandsbutik og en campingplads har nogle muligheder på turistmarkedet blandt andet på grund af den stigende interesse for Hærvejen.

- Vi har lagt mærke til, at flere kommuner er gået i gang med at udvikle Hærvejs-turismen på Hærvejen, og det er vi selvfølgelig slet ikke kede af, siger Torben Larsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Backgammon-dyst i 30 timer

Den lille Avis

Gyvelborg fik shelterpladser

Den lille Avis

Aktivitetsråd er på plads

Den lille Avis

Fortsat fart på Sebastian Øgaard

Annonce