Annonce
Ikast-Brande

Kirkegængere kom dalende fra himlen... i fly

Den vordende konfirmand, Victor Møller, ankom i sin fars fly til gudstjenesten på flyvepladsen ved Ejstrupholm. Foto: Søren E. Alwan
Vellykket fly-in/drive-in udendørs gudstjeneste store bededag samlede både fly og biler på flyveplads i Ejstrupholm.
Annonce

Ejstrupholm: Nogle af gæsterne til en gudstjeneste store bededag kom fra himlen. Jo, den er god nok. Fredag formiddag 8. maj dannede den lille Ejstrupholm Flyveplads rammen om noget så usædvanligt som en fly-in og drive-in gudstjeneste, der var arrangeret af Ejstrup og Gludsted sogne sammen med Nørre Snede og Hampen sogne.

Og der kom faktisk flyvemaskiner med kirkegængere.

Først landede et lillebitte rødt ultralet fly af typen Fox c22, der blev fløjet af Knud Erik Brixen fra Løsning, og dernæst ankom endnu et ultralet fly, en model CT fra Flight Design, med Klaus Møller og hans 13-årige søn Victor ombord.

De to var lettet fra en flyveplads ved Hald Sø i nærheden af Viborg blot 18 minutter tidligere. Men de havde også haft medvind og kunne skyde en fart af 200 km/t.

- Victor skal konfirmeres i år, så han skal jo nå at komme til gudstjeneste 10 gange, lød det muntert fra Klaus Møller.

De fleste deltagere ankom i biler. Flyvepladsen blev godt fyldt op, og få minutter før gudstjenesten skulle begynde, var der parkeret godt og vel 50 biler - de fleste med flere personer ombord.

Masser af bilister som "kirkegængere". Der ankom over 50 biler til drive-in og fly-in-gudstjenesten i Ejstrupholm store bededag. Foto: Søren E. Alwan
Annonce

Del bekymringerne

Sognepræsterne Marlene Sigh fra Ejstrupholm og Arne Kiel Nielsen fra Nørre Snede stod i spidsen for gudstjenesten, og de var tydeligt begejstrede for, at der var kommet så mange deltagere:

- Hvor er det herligt, at vi kan samles her på flyvepladsen. Vi har lovet politiet og andre myndigheder, at I bliver siddende i bilerne, indledte Marlene Sigh.

På mange måder prægede corona-krisen gudstjenesten. Ikke alene det faktum, at der var tale om en udendørs drive-in og fly-in-gudstjeneste, men også i præsternes ordvalg:

- Styrk os i denne tid, hvor vi må stå sammen hver for sig, lød det således i en indgangsbøn fra Marlene Sigh.

Arne Kiel Nielsen holdt dagens prædiken, og den kredsede naturligt nok meget om corona-krisens virkninger:

- Alle gør sig tanker og bekymringer om, hvad de skal gøre i denne tid, indledte han.

Både unge og ældre er bekymrede, fastslog præsten:

- Konfirmanderne har haft grund til særlige bekymringer. Forældrene har været lærere for deres børn - hatten af for dem. Mange har med god grund været nødt til at tænke på sig selv, fordi de er i risikogrupperne. De syge er bekymrede, fordi de ikke kan få besøg og have nogen at holde i hånden, lød det fra Arne Kiel Nielsen.

Han nævnte også de økonomiske bekymringer. Lønmodtagere, der frygter at blive fyret. Selvstændige, der er bekymrede for deres stillestående virksomheder.

- Skriv ned, hvad du er bekymret for. Rems dine bekymringer op for Gud. Tal med nære venner og fortrolige. Og husk at lytte, når nogen deler deres bekymringer med dig... det er alvor, sagde Arne Kiel Nielsen.

Selv om folk sad inde i deres biler, var det let nok at følge med og synge med. Der var sørget for et glimrende lydanlæg, og hele tre kirkesangere, Anne Mette Bech, Inga Fog og Maja Albrekt medvirkede sammen med kirkemusikeren Kim René Jørgensen på keyboard.

Og som en meget utraditionel afslutning på gudstjenesten, kunne deltagerne spontant kvittere for en veludført gudstjeneste med en begejstret dytten fra bilernes horn.

Et lille sportsfly af typen CT lander på flyvepladsen ved Ejstrupholm. Flyet kom fra Viborg og havde klaret turen på blot 18 minutter. Foto: Søren E. Alwan
Knud Erik Brixen var den første pilot, der landede på flyvepladsen. Han kom flyvende i det lille røde Fox c22 ultralette fly. Foto: Søren E. Alwan
Sognepræst Marlene Sigh fra Ejstupholm bød velkommen til gudstjenesten på flyvepladsen. Det lidt specielle sømfyldte kors i forgrunden er fremstillet af unge fra Ejstrupholm og Gludsted. Foto: Søren E. Alwan
Sognepræst Arne Kiel Nielsen fra Nørre Snede medvirkede også. For første gang holdt han en prædiken på en flyveplads. Foto: Søren E. Alwan
Kurt Buus og Lone Jacobsen ankom i en klassisk Triumph Spitfire sportsvogn. De slap lige akkurat for en byge, der kom få minutter efter, at frilufts-gudstjenesten var overstået. Foto: Søren E. Alwan
Der var en ret kraftig vind store bededag, men flyene landede uden problemer. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Succes for opera trods corona

Annonce