Annonce
Ikast-Brande

Kirkeklokke betjenes af frivillige

Den gamle klokke i Tyrsting Kirke betjenes indtil videre af en flok frivillige, der må bruge håndkraft. Men senere kommer der automatik til. Privatfoto
Annonce

Tyrsting: Kirken i Tyrsting er i øjeblikket uden en graver. Menighedsrådet er i gang med at søge efter en ny graver, men i mellemtiden har man oprettet et frivilligt "ringer-laug", der skal sørge for, at den gamle håndbetjente kirkeklokke ringer, som den skal.

- Menighedsrådet har besluttet at installere automatisk ringning i kirken. Men der går jo lidt tid, indtil det er i orden med tilbud og tilladelser med mere. Og i mellemtiden skal vi jo gerne have solen ringet op og ned. Derfor er der lavet et "ringer-laug" bestående af frivillige, der morgen og eftermiddag har en tjans med at ringe med klokken over Tyrsting sogn, fortæller menighedsrådsformand Vagn Hougaard.

Lauget har fungeret i et par uger, og alle er ved at være i træning. I mellemtiden håber menighedsrådet, at folk i sognet affinder sig med, at der i begyndelsen er lidt ekstra "bimlen" en gang imellem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Foredrag om caminoen

Den lille Avis

Storsejr til præriepiger

Den lille Avis

Hærvejskoret synger i skoven

Annonce