Annonce
Den lille Avis

Klosterlund Museum åbner med ny udstilling

En af fortællingerne handler om hundredvis af kronhjorte, som på mystisk vis gik til grunde i Bølling Sø og dukkede frem tusindvis af år senere. Foto: Museum Midtjylland

Engesvang: Tiden har ikke stået stille på museerne, selv om der ikke har været åbent for gæster i mange måneder. På Klosterlund Museum er endnu en ny udstilling blevet færdig og klar til at blive indtaget af publikum, nu hvor museerne åbner igen 21. april.

Udstillingen hedder ’Søens Historier’ og handler om de mange historier, som knytter sig til Bølling Sø fra istid til nutid.

De fleste har nok hørt om Tollundmanden og Ellingkvinden, der er fundet i Bølling Sø, eller om Hærvejen og højderyggen, der løber forbi Klosterlund Museum. Men ud over de kendte historier, fortæller udstillingen også nogle af de historier, som knap så mange kender.

Tørveproducent

Én af historierne handler om den lokale tørveproducent, Martin Anchersen, der blev rig på tørv. Anchersen var historieinteresseret og havde to gode venner, der begge var ivrige oldsagssamlere (og begge hed Søren). Derfor bekostede han opførelsen af et lille museum i Stenholt Skov, som skulle bruges til at udstille deres egne oldsagssamlinger. Det lille Klosterlund Museum åbnede i 1936.

Men allerede året efter blev de tre museumsentusiaster hvirvlet ind i en vaskeægte sensation indenfor arkæologi! Den ene af de to Søren’er (Søren Holdgaard) fandt nemlig dét, der viste sig at være Danmarks ældste spor af mennesker! Nationalmuseet rykkede ud, foretog en udgravning på stedet, og endte med at få overdraget det lille museum. En stor hædersbevisning for initiativtagerne og en blåstempling af Klosterlund som en vigtig arkæologisk lokalitet.

En anden vandrefortælling handler om de hundredvis af kronhjorte, som på mystisk vis gik til grunde i Bølling Sø og dukkede frem tusindvis af år senere.

Annonce
Annonce
Den lille Avis

Madfestival på Harrild Hede

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Udvalg sagde nej til neurofeedback til børn: Det er virkelig sådan en beslutning, der gør ondt helt ind i marv og ben

Den lille Avis

Fink Byg Aps overtager HD Byg

Den lille Avis

Klovborg Kino åbner igen

Den lille Avis

Elev-tegninger i tidligere brugs

Den lille Avis

SuperBrugs øgede overskuddet

Annonce