Annonce
Ikast-Brande

Klovborg Friskole er vokset kraftigt

Skoleleder Jesper á Lágni Larsen fra Klovborg Friskole kan fortælle, at friskolen er tæt på at runde de 100 elever. Foto: Peter Hald
På tre år er skolen vokset fra 57 elever til 98. Og der kan komme flere børn til.
Annonce

Klovborg: De seneste par måneder har der været et stort ryk-ind af nye elever på Klovborg Friskole. I september havde skolen 89 elever, og i skrivende stund går der nu 98 elever på friskolen. Det er næsten dobbelt så mange som for tre år siden, hvor skolen var kommet ned på blot 57 elever.

Skoleleder Jesper á Lágni Larsen, der tiltrådte i 2017, er både glad og lettet over fremgangen.

- Det er klart, at det er noget, der giver mere ro på. Vi er tilnærmelsesvis fremtidssikret. Med flere elever følger også bedre økonomi, og det betyder, at vi kan noget mere, understreger Jesper á Lágni Larsen.

Han regner med, at elevtallet vil stige lidt i den kommende tid.

- Vi har mulighed for at nå op på 100 eller 110 elever, siger han.

Før i tiden skulle Klovborg Friskole kæmpe ret hårdt for at skaffe flere elever, men nu er mønstret anderledes.

- Telefonen ringer! Vi oplever en stor søgning, hvor folk selv opsøger os. Vi har opnået større synlighed, siger skolelederen.

Skolen får elever fra et stort område. Jesper á Lágni Larsen har bemærket, at der er kommet ret mange nye elever til fra Brædstrup og Lindved. Det er en ny tendens, siger han.

- Nøgleordet er trivsel. Vi hører ofte, at nogle elever føler sig klemt i de store klasser på de store skoler, forklarer Jesper á Lágni Larsen.

I takt med det stigende elevtal er der også kommet flere medarbejdere, så den samlede stab på Klovborg Friskole nu er 21 ansatte - heraf 12 undervisere.

Mange af eleverne er engageret i skolen store årlige forestilling, der blev opført i Klovborg Kino. Foto: Peter Hald
Annonce

Stadig teater i Klovborg Kino

Skolen har indført en række nyskabelser såsom Chromebook-computere til eleverne, og det nyeste er, at der er et skoleorkester under opsejling.

Omvendt holder skolen også fast i nogle af de populære gamle traditioner så som den store årlige offentlige teaterforestilling, der finder sted på scenen i Klovborg Kino. Fredag blev der traditionen tro spillet to gange - først generalprøven om formiddagen og senere den egentlige premiere.

I år opførte eleverne "De tre norner" - et musikdramatisk stykke, der er skrevet af Hans og Kis Holm. Hans Holm optrådte selv i rollen som instruktør sammen med lærer Anne Lyngsholm Van der Ploeg.

Et glimt fra forestillingen "De Tre Norner", hvor der var gjort meget ud af kostumerne. Foto: Vagn Hougaard
Komponisten Hans Holm havde været med til at skrive stykket. Her ses han sammen med skoleleder Jesper á Lágni Larsen. Foto: Vagn Hougaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Foredrag om caminoen

Den lille Avis

Storsejr til præriepiger

Annonce