Annonce
Den lille Avis

Klovborg Kino varmer op til publikum

Biografejer Steen Rasmussen står her i Klovborg Kino ved siden af en plakat for filmen "Mulan", der også kommer til Klovborg. Foto: Peter Hald
Ejerne af biografen i Klovborg har lagt et sommerprogram og er klar til gæsterne.
Annonce

Klovborg: Det er stadig de gamle filmplakater fra før corona-udbruddet, som man kan se på væggene i Klovborg Kino, men det varer ikke længe, inden der sker en udskiftning. Nu er ejerne af biografen, Tineke og Steen Rasmussen, godt i gang med at gøre Klovborg Kino klar til gæsterne, der kan begynde at indfinde sig fra og med den 4. juni.

Hele film- og biografbranchen er blevet meget påvirket af corona-restriktionerne.

- Det er min klare fornemmelse, at filmselskaberne afventer udviklingen for at sikre, at der er tilstrækkeligt mange gæster I biograferne, før de sætter de store film på plakaterne, siger Steen Rasmussen.

Som et eksempel nævner han den kommende nye James Bond-film. Her er premieren blevet udskudt i flere måneder, og den får først premiere i november.

Men i Klovborg Kino har man adskillige film parat, og Tineke og Steen Rasmussen er nu begyndt at lægge et program.

Torsdag 4. juni bliver det filmene "Dark Waters" og "Little Women", der er trækplastret. Førstnævnte er en thriller med Mark Ruffalo i hovedrollen, og "Little Women har blandt andet Emma Watson, kendt fra Harry Potter-serien, på rollelisten. Samme dag vises også børnefilmen "Pelle Haleløs".

Den 18. juni kommer der igen nye film, "Kindness of strangers" og "Kaptajn Sabeltand". Den 25. juni starter "Brandmand Sam" og "Mit Tunesiske Eventyr", 2. juli bliver det "Undtagelsen", den 23. juli "Wild Rose" og "Mulan", og "Vores mand i Amerika" kommer på den 13. august.

Ud over disse film kan programmet muligvis også blive udvideret med flere andre film. Lige op til den store corona-nedlukning var der en håndfuld film, der kun blev vist i nogle få dage, og nogle af dem overvejer Steen Rasmussen at sætte på igen.

- Der er for eksempel den fremragende Pixar-tegnefilm "Fremad", som vi kun nåede at vise i otte dage, og vi har også "Sangklubben" klar, fortæller biografejeren.

Vi er sociale dyr og har behov for at være sammen, og filmenes fortællinger er vigtige for os.

Steen Rasmussen, biograf-ejer

Annonce

God plads

Steen Rasmussen er spændt på, hvor mange gæster, der dukker op fra første færd, men han understreger, at Klovborg Kino har den store fordel, at der er rigtig god plads mellem rækkerne.

- Vi har 1,2 meter mellem sæderækkerne. Det indførte vi i sin tid for at skaffe god benplads til folk, og nu er det jo en fordel, siger han.

Familier kan godt få lov til at sidde sammen, og ellers vil man bruge hvert andet sæde i de tre sale.

- Vi har håndsprit klar, og slikket er tildækket. Men ellers er det meste, som det plejer. Man skal jo ikke sygeliggøre alting, siger Steen Rasmussen.

Annonce

23 år med biografen

Tineke og Steen Rasmussen har drevet Klovborg Kino i hele 23 år, og selv om de begge nærmer sig pensionsalderen, så fortsætter de.

I fjor satte de ganske vist biografen til salg, men de rigtige købere har ikke meldt sig endnu, og Tineke og parret er helt indstillet på at fortsætte, indtil det rigtige tilbud dukker op:

- Vi holder ved, for vi er jo stadig glade for at drive biografen. Og vi glæder os til at komme i gang sammen med vores medarbejdere. VI har beholdt dem allesammen, og de har ringet flittigt for at høre, hvornår de kunne starte, fortæller Steen Rasmussen.

Tineke og Steen Rasmussen har benyttet "corona-pausen" som anledning til at renovere lidt på bygningerne. Men nu glæder de sig til at komme i gang med at vise film igen. Foto: Peter Hald
Annonce

Forsinkede film

Som film-entusiast har Steen Rasmussen gjort sig sine tanker om de vanskeligheder, som filmbranchen skal kæmpe med i den kommende tid.

- Mange film er jo ikke blevet færdigproduceret på grund af coronaen, og de afbrudte optagelser kan blive et stort problem, siger han.

Men biograferne skal nok bestå, og publikum vil vende tilbage.

- Vi har fået mange opkald fra folk, der har spurgt , hvornår vi åbner igen. Ligesom andre kulturelle tilbud kan folk ikke undvære biograferne. Vi er sociale dyr og har behov for at være sammen, og filmenes fortællinger er vigtige for os, siger Steen Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Menighedsråd er på plads

Den lille Avis

Købmandsgård skal sælges

Den lille Avis

Parkeringsbåse vækker debat

Den lille Avis

Lokalhistorisk bog er på vej

Annonce