Annonce
Den lille Avis

Koncert med afrikansk musiker

12. juni kan man opleve Kadialy Kouyate fra Senegal spille på et traditionelt vestafrikansk instrument kaldet kora. Arkivfoto
Annonce

Nr. Snede: Onsdag 12. juni er der mulighed for at høre en kora, et vestafrikansk strengeinstrument. Og det bliver den virtuose musiker Kadialy Kouyate fra Senegal, der spiller på instrumentet.

Kadialy Kouyate har trænet siden barnsben i at spille kora og synge traditionelle sange. Kora-spillerne kom traditionelt fra familier, der betragtes som historiefortællere. Det var deres arbejde mundtligt at overføre historien til næste generation gennem musik.

Kadialy Kouyate har boet i London i mange år, og han underviser i kora og turnerer ofte som solo performer og i grupper. Han har spillet på prestigefyldte scener som Royal Festival Hall, The 02 Arena, The National Theatre, Royal Albert Hall og på festivaler i Europa, USA og Australien. Han optræder ofte på tv og radio i England.

Koraen er et ikonisk instrument for den etniske gruppe, som kaldes for mandinkaerne, som blandt andet bor i Senegal, Mali, Burkina Faso og Gambia. Instrumentet består af et stort udhulet kalabas eller græskar med et udspændt koskind, som virker som en resonator. Den har en lang hals, hvorpå der er spændt 21-25 strenge. Instrumentet passer ikke ind i de gængse klassificeringer og derfor bliver betragtet som en lut-harpe.

Koncerten i Nørre Snede arrangeres af foreningerne Verdensmusik og Nskubib. Den begynder klokken 19 og finder sted i Vækstcenterets kursusbygning på Solbakkevej 15b i Nørre Snede.

Billetter købes ved døren. Prisen er 80 kroner for medlemmer af Nskubib og 100 kr. for ikke-medlemmer.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Nyt vandværk skal indvies

Den lille Avis

Vandkunst udsat for hærværk

Mest læste

Seneste nyt

Den lille Avis

Sommer som i gamle dage

Annonce