Annonce
Den lille Avis

Kulturforening inviterer skoleleder

Skoleleder Karl Plougstrup-Petersen bliver gæste-foredragsholder ved Nskubibs generalforsamling. Arkivfoto: Morten Pape
Skoleleder Karl Plougstrup-Petersen skal fortælle om sine første fem år som skoleleder ved Nskubibs generalforsamling.
Annonce

Nr. Snede: Nørre-Snede Kultur- og Biblioteksforening - Nskubib - krydser fingre for, at det kan lade sig gøre at holde foreningens kommende generalforsamling den 18. januar.

- Vi håber, at der til den tid er nogle lidt mere milde forsamlings-regler. Men vi kan jo ikke garantere noget. Sådan er det i disse corona-tider, siger Nskubibs formand Ib Andersen.

Generalforsamlinger plejer normalt ikke at tiltrække de store folkemængder, men Nskubib har inviteret en kendt lokal skikkelse til at holde foredrag den 18. januar - nemlig skoleleder Karl Plougstrup-Petersen, der skal fortælle om sine første fem år som skoleleder på Nørre Snede Skole.

Derfor kan generalforsamlingen måske godt blive lidt af et tilløbsstykke... hvis ellers corona-restriktionerne til den tid er blevet lempet.

Mødet den 18. januar skal begynde klokken 19 og finde sted på biblioteket, der har til huse i skolens nye hovedbygning.

Annonce

Sultne efter kultur

Nørre-Snede Kultur- og Biblioteksforening har som alle andre foreninger kørt på lavt blus i 2020. Der har været en hel del aflysninger af forskellige arrangementer i den ellers så aktive forening.

- Vi var nødt til at lukke meget ned. Det lykkedes at holde lidt gang i den i sensommeren, og vi fik holdt en enkelt koncert i Verdensmusik-regi. Men det hele er blevet lidt kedeligt. Som alle andre steder er vores kulturliv blevet ramt, og nu er vi ved at blive sultne efter, at der skal ske noget, siger Ib Andersen.


Det hele er blevet lidt kedeligt. Som alle andre steder er vores kulturliv blevet ramt,

Ib Andersen


Med hensyn til samarbejdet med skolen siger Nskubib-formanden, at det kører glimrende.

- Der har været en indkøringsperiode med det nye bibliotek, og der er plads til forbedringer, men vi synes, at biblioteket er blevet mere lånervenligt, siger Ib Andersen.

Ib Andersen, formand for Nørre-Snede Kultur- og Biblioteksforening (Nskubib), har selv flere gange været med til at flytte bøger, når biblioteket havde flyttedag. Arkivfoto: Angelina Owino

Forskellen på det gamle og nye bibliotek er, at det nye bibliotek er placeret inde i Nørre Snede skoles nye hovedbygning og er et kombineret skole- og folkebibliotek, hvor det gamle bibliotek udelukkende var et folkebibliotek og havde en selvstændig fløj, der nu er revet ned.

Det nye kombi-bibliotek åbnede i februar 2018. Mens skolebyggeriet stod på, havde biblioteket i tre år til huse i nogle små midlertidige lokaler i det gamle rådhus på Bellisvej, så de mange bøger blev flyttet rundt flere gange.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce