Annonce
Den lille Avis

Landsbyformand forudser livlig debat om affalds-anlæg

- Det er selvfølgelig stadig trafikken, vi er mest nervøse for. Jeg vil håbe, at kommunen har lagt nogle penge til side til at lave veje herude, for de nuværende veje kan ikke bære den tunge trafik, siger Kim Schjermer, formand for Landsbyforeningen for Gludsted og Omegn. Arkivfoto: Peter Hald
Formanden for Landsbyforeningen for Gludsted og Omegn ser frem til borgermøde om affalds-anlæg i Gludsted

Hampen/Gludsted: Multihallen i Hampen danner rammen om et borgermøde om det planlagte affaldsknusnings-anlæg i Gludsted, og selv om Landsbyforeningen for Gludsted og Omegn oprindeligt havde fået at vide, at borgermødet skulle holdes i Gludsted Sognegård, så synes formanden for landsbyforeningen, Kim Schjermer, at det er udmærket, at den store multihal i Hampen skal bruges til borgermødet.

- Det er fint at bruge multihallen i Hampen. Så bliver der jo plads til flere mennesker. Det undrer mig bare lidt, at kommunen har flyttet mødet, uden at de har offentliggjort det, siger Kim Schjermer.

Fra kommunen oplyser planlægger Jakob Fladeland Iversen, at borgermødet den 24. november finder sted fra klokken 18.00 til 20.30.

Annonce

- Vi var bange for, at vi ikke kunne være i sognegården i Gludsted, så derfor har vi flyttet mødet. Der kræves ikke tilmelding, og der skulle i følge reglerne være plads til op mod 500 personer, der sidder ned, forklarer han.

Med hensyn til information siger han, at der er breve på vej til de nærmeste naboer omkring affaldsvirksomheden på St. Nørlundvej 1 i Gludsted.

- Det er et offentligt møde. Man kan godt dukke op, selv om man bor længere væk, siger Jakob Fladeland Iversen.

Nervøse for trafikken

Kim Schjermer forudser en livlig debat på mødet

- Lad os se, hvad der kommer frem. Jeg har opfordret kommunen til at fortælle, hvad der egentlig skal til derude. Der skal jo laves store jordvolde. Det bliver der ikke rigtig fortalt om. I mit perspektiv vil det tage lang tid, før det bliver en realitet, for der skal laves mange ting, siger Kim Schjermer.


Der er nogle ting, kommunen ikke er gået i dybden med.

Kim Scjermer


- Det er selvfølgelig stadig trafikken, vi er mest nervøse for. Jeg vil håbe, at kommunen har lagt nogle penge til side til at lave veje herude, for de nuværende veje kan ikke bære den tunge trafik. Jeg er også bekymret for, at man tilsyneladende kan starte en affaldspark uden at deponere penge for at få området reetableret igen. Hvem skal rydde op, hvis virksomheden lukker? Så står man med nogle ejendomme, der er fyldt med affald... og hvem skal tage sig af det? Der er jo blevet givet tilladelse til opbevaring af farligt affald, lyder det fra Kim Schjermer.

- Hvis ikke der er nogle garantier, er der kun kommunen til at rydde op, hvis virksomheden lukker. Det burde kommunen have undersøgt på forhånd. Der er nogle ting, kommunen ikke er gået i dybden med. Det gælder både spørgsmålet om vejnettet, og hvad man stille op, hvis virksomheden ikke kan løbe rundt. Når man for eksempel vil etablere en grusgrav, skal der deponeres penge for at reetablere området igen, siger Kim Scjermer.

- Kommunen har heller ikke set på, hvad der er lige i nærheden. Det rimer jo ikke med en affaldsvirksomhed, der er omgivet af økologiske marker. Men det sidste ord er nok ikke sagt i den sag. Nu må vi høre, hvad de har at fortælle, tilføjer han.

Der er plads til mange i multihallen i Hampen. Her et velbesøgt borgermøde i 2010. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Rock blandt brunkullene

Den lille Avis

Madfestival på Harrild Hede

Den lille Avis

Udvalg sagde nej til neurofeedback til børn: Det er virkelig sådan en beslutning, der gør ondt helt ind i marv og ben

Den lille Avis

Fink Byg Aps overtager HD Byg

Den lille Avis

Klovborg Kino åbner igen

Annonce