Annonce
Den lille Avis

Laura underviser konfirmander online

Laura Iversen nåede lige at hilse på konfirmanderne ved en juleafslutning, men så kom nedlukningen. Foto: Henrik Iversen
Nørre Snede og Hampens nye kirke- og kulturmedarbejder Laura Iversen fik travlt bag computeren, da nedlukningen kom.

Nr. Snede: Også folkekirken har udfordringer med corona-restriktionerne, og det har Nørre Snede og Hampens nye kirke- og kulturmedarbejder Laura Iversen oplevet.

En af hendes opgaver er at være med til at undervise konfirmander og mini-konfirmander, men det gik ikke helt som planlagt. Laura Iversen nåede lige at hilse på konfirmanderne ansigt til ansigt ved en juleafslutning, men kort efter kom den store nedlukning.

- Det har jo været en underlig tid at begynde i. Jeg begyndte med at lave et helt forløb til undervisningen af mini-konfirmander, men det kunne jo ikke gå i gang. Og der er mange andre ting, som heller ikke kan starte - forskellige arrangementer som sogneaftener, formiddagscafe og så videre. Men samtidig havde jeg brug for en masse information. Der foregår rigtig mange ting i kirken, og Lisbet Kiel, som jeg overtog fra, har haft gang i meget og sat mig ind i alle de forskellige ting. Så på den måde har det været en blid opstart - men samtidig frustrerende. For nu ville jeg jo gerne i gang, forklarer hun.

Annonce

Konfirmander online

Undervisnings-forløbet til minikonfirmanderne ligger klar til senere brug, så det er ikke spildt arbejde. Og lige nu er der gang i online-undervisningen af konfirmanderne.

Her deltager Laura Iversen som underviser sammen med sognepræst Arne Kiel Nielsen.

- Vi skiftes til at stå for det. Online-undervisningen fungerer rigtig fint, selv om nogle af børnene nok er ved at være møre af online-undervisning. Men vi prøver også at sætte noget andet værk. Konfirmanderne kan hente noget materiale til at arbejde med derhjemme - og der vanker også en pose med lækkerier, så det bliver lidt hyggeligt, fortæller Laura Iversen.

Laura Iversen har brugt sin computer til online-undervisning af konfirmander, men hun håber, at hun snart kan begynde at arrangere sociale begivenheder igen. Foto: Peter Hald

Opgaverne går blandt andet ud på at beskrive, hvordan børnene har oplevet nedlukningen.

- Nogle af børnene har haft svært ved nedlukningen, og andre har haft det okay. Det er fuldstændigt forskelligt, hvordan de har oplevet det. Det er vigtigt, at vi arbejder med det og lytter til eleverne - der tales jo meget om, hvad nedlukningen kan gøre ved børn. Og i kirken har vi ikke et pensum, vi skal igennem. Der er frit spillerum, og vi opfordrer eleverne til at kontakte os, hvis de er kede af, siger Laura Iversen.

Annonce

Uddannet lærer

Den 36-årige Laura Iversen er uddannet folkeskolelærer, så det er slet ikke fremmed for hende at undervise. Derimod er Nørre Snede-egnen ny for hende, så hun har også brugt tid på at lære stedet at kende.

- Det har været spændende at se, hvad Nørre Snede gemmer på. Der er mange "perler" her - blandt andet kafferisteriet, siger hun.

Laura Iversen og hendes mand Henrik, der er pædagog, havde boet i København i godt otte år, og her underviste Laura Iversen flygtninge og indvandrere på Internationalt Kristent Center.

Men parret besluttede at flytte til Jylland, inden børnene skulle starte i skole. De har to børn, en pige på tre år og en dreng på fem.

- Vi ville gerne væk fra den store travle by, og det endte med Vejle. Og da jeg så stillingsopslaget fra Nørre Snede følte jeg, at det lige var mig. Alle de punkter man skal kunne - "det kan jeg", tænkte jeg - jeg syntes simpelthen, at jeg passede så godt til den stilling, fortæller Laura Iversen, der oprindeligt er fynbo.Vi ville gerne væk fra den store travle by.

Laua Iversen


Familien får snart et nyt medlem. Laura Iversen er gravid, og hun går på barsel den 20. marts, men vender så tilbage til kirke-kulturmedarbejder-jobbet i Nørre Snede efter et år. Og til den tid er der forhåbentlig betydeligt færre corona-restriktioner, så hun kan medvirke i alle de sociale arrangementer, der hører til i kirkelivet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Biograf-bog i nyt oplag

Den lille Avis

Sådan gør du cyklen forårsklar

Den lille Avis

Skov-vandring ved skovmuseum

Annonce