Annonce
Den lille Avis

Lokalråd præsenterer idé om nyt bæredygtigt boligområde

Lokalrådsformand Hans Jørgen Jensen vandrer her på den store mark, der måske kan blive til en ny grøn udstykning i Nørre Snede. Behovet er der, understreger lokalrådsformanden. Foto: Peter Hald
I Nørre Snede har lokalrådet fået kik på et fem hektar stort område, hvor der kan udvikles alternative boligformer
Annonce

Nr. Snede: Lokalrådet i Nørre Snede arbejder for at skabe et nyt grønt boligområde i byen - en udstykning, der kan komme til at minde om Skovdalen, hvor der er bygget bæredygtige boliger så som bjælkehuse, halmhuse og lignende.

Foreløbig er den nye grønne udstykning ikke vedtaget endnu, men lokalrådet har fundet et egnet område. Det drejer sig om en fem hektar stor græsmark, der ligger lige vest for Teglværksvej og grænser op til omfartsvejen nord for byen.

Nok så væsentligt er ejeren af det store areal villig til at sælge og lade området blive udstykket til boliger, understreger formanden for Nørre Snede Lokalråd, Hans Jørgen Jensen.

- En ny bæredygtig udstykning vil få en stor betydning for udviklingen af Nørre Snede. Det har jo vist sig, at den grønne udstykning Skovdalen blev meget populær, og den er nu fuldt udbygget. Vi har fået flere henvendelser om noget lignende, så derfor foreslå vi nu dette område ved Teglværksvej, siger Hans Jørgen Jensen.

Byggemodningen af det fem hektar store område behøver ikke at blive særlig dyr, da der ikke nødvendigvis skal installeres store dyre gadelamper, kostbar kloakering eller asfaltveje.

- Vi forestiller os, at der kan etableres rodzoneanlæg eller andre former for alternativ spildevandsrensning, og varmen til husene kunne også være alternativt - jordvarme, masseovne eller lignende, siger Hans Jørgen Jensen.

Annonce

Noget for selvbyggere

- En udstykning med bæredygtige huse vil tiltrække nye ressourcestærke borgere, der vil bygge deres huse selv, og vi har som nævnt allerede fået flere forespørgsler. Det er også nødvendigt, at vi tænker i nye baner for at sikre, at befolkningstallet i Nørre Snede ikke falder. Jeg er sikker på, at en grøn udstykning kan blive meget populær. Det er en stærk trend, at mange gerne vil bo på landet omgivet af flot natur - og det har vi jo masser af herude, påpeger lokalrådsformanden.

- Der er ingen tvivl om, at bæredygtighed kommer til at betyde meget. I de senere år er der udviklet helt nye måder at bo på, og det kan også gøres økonomisk overkommeligt, tilføjer Hans Jørgen Jensen.

Disse fem hektar mark kan måske blive forvandlet til et alternativt boligområde med bæredygtigt byggeri. Lokalrådsformand Hans Jørgen Jensen, der tager sig en spadseretur på marken, håber, at projektet bliver en realitet. Foto: Peter Hald

Området ved Teglværksvej var allerede tilbage i 2007 en del af en plan om "Byudviklingsområde Nord", hvor der blev fremlagt ideer om en "skovby" med huse på storparceller nord for omfartsvejen. Den plan gik i glemmebogen, men nu har lokalrådet kigget på dette projekt og er klar til at fremlægge lignende ideer, inspireret af de gamle planer.

Annonce

Måske bofællesskaber

- Det kunne blive et fantastisk sted, hvor man kunne lave noget virkelig spændende byggeri. Måske vil det også være muligt at udvikle nye former for bofællesskaber. Byen er klar til en ny udstykning. Man skal jo tænke på, at vi har to større supermarkeder og en helt nyrenoveret skole, siger Hans Jørgen Jensen.

- Vi skal fortsat have de gængse almindelige udstykninger. Med det her udvider vi bare paletten for bosætning og tilgodeser den grønne trend, tilføjer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Menighedsråd er på plads

Den lille Avis

Købmandsgård skal sælges

Den lille Avis

Parkeringsbåse vækker debat

Den lille Avis

Lokalhistorisk bog er på vej

Annonce