Annonce
Ikast-Brande

Lokalråd skal stikke hovederne sammen

Lokalrådet i Nørre Snede har haft travlt, og rådets mest opsigtsvækkende projekt var opsætningen af jernskulpturen "Damen, der varmede sin ende over ilden" i rundkørslen på Brandevej. Arkivfoto
Annonce

Nr. Snede: Lokalrådet i Nørre Snede har ingen problemer med at finde frivillige. På lokalrådets generalforsamling onsdag 25. september var der solid opbakning til "Team Frivillig" - en ny afdeling, hvor lokalrådet samler en stor gruppe hjælpsomme borgere, der kan hjælpe med en lang række opgaver, der kræver frivillig arbejdskraft.

- Vi kan jo få brug for hjælp til opgaver som at hænge bannerkunst op eller ordne grønne områder. I aftes var der ikke mindre end 15, der meldte sig på stedet. Det var imponerende - og vi havde cirka 10 i forvejen, fortæller Hans Jørgen Jensen, der er fungerende formand for lokalrådet.

Annonce

Samarbejde som egn

I alt var 35 mødt op til generalforsamlingen, og de kunne blandt andet lytte til et foredrag med Tyge Mortensen fra Landsbyhøjskolen. En af Tyge Mortensens pointer er, at de mindre byer ikke skal lukke sig om sig selv. Det handler om at åbne op og samarbejde og optræde samlet som egn.

Det er noget, som Nørre Snede Lokalråd tager til sig.

- Kommunen har jo lanceret en bosætningsstrategi, og derfor vil det være en rigtig god ide, hvis vi fra mellembyerne og landsbyerne stikker hovederne sammen og kommer med vores bud på bosætning. Vi skal ikke konkurrere med hinanden, men samarbejde, og det vil være rigtig godt, hvis vi fik et struktureret og formaliseret samarbejde mellem lokalrådene her i kommunen. Vi skal være klædt på til at håndtere bosætningen uden for de to store byer, siger Hans Jørgen Jensen.

Annonce

"Damen" får lys

Lokalrådet i Nørre Snede har haft et travlt år. Det mest opsigtsvækkende projekt var utvivlsomt opsætningen af jernskulpturen"Damen, der varmede sin ende over ilden" i rundkørslen på Brandevej. "Damen" har fundet sig til rette, men hun mangler stadig ilden i form af belysning. Men belysningen er på vej og vil blive sat op snart, oplyser Hans Jørgen Jensen.

Af kommende arrangementer fremhæver han, at lokalrådet den første mandag i november holder et arrangement kaldet "Fars Køkken". Det går kort fortalt ud på, at fædre og og deres børn fra 2. til 4. klasse kan lave mad sammen i skolekøkkenet under ledelse af en professionel kok.

Lokalrådets bestyrelse fik et par udskiftninger. Ud trådte Erik Steffensen og Lene M. Zachariassen, og to nye kom til, nemlig Karsten Jensen - kendt som tidligere "sheriff" fra Præriefesten - og Michael Mortensen, der flyttede til byen for nylig med familien.

Der vil blive byttet rundt på de forskellige poster i bestyrelsen, når lokalrådet konstituerer sig 9. oktober.

- Vi vil prøve at organisere os på en lidt anden måde, siger Hans Jørgen Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Nyt vandværk skal indvies

Den lille Avis

Vandkunst udsat for hærværk

Den lille Avis

Sommer som i gamle dage

Annonce