Annonce
Ikast-Brande

Lystanlæg på vej mod de 100 år

Det gamle lystanlæg i Ejstrupholm er ret unikt. Anlægget trænger dog flere steder til en kærlig hånd. Privatfoto
Annonce

Ejstrupholm: Lystanlægget i Ejstrupholm kan fejre 100 års jubilæum i 2023. Håndværker og Borgerforeningens lystanlæg midt i Ejstrupholm blev nemlig grundlagt i 1923, og det har gennem mange år været brugt til et utal af aktiviteter.

De mange år er ikke gået sporløst hen over området, og anlægget trænger visse steder til en opdatering. Der er allerede fældet træer for at give mere lys og luft i anlægget. Nogle af plænerne er blevet drænet for at gøre dem mere brugbare.

Der er imidlertid flere planer for området, så det kan fremstå flot og indbydende til det kommende jubilæum i 2023. Planerne blev fremlagt på Håndværker og Borgerforeningens generalforsamling for nylig.

Planen indeholder fjernelse af den gamle andedam og genslyngning af bækken, der løber gennem anlægget. Bækken kommer til at byde på små strømfald og gydegrus. Kommunen har været velvillig og har hurtigt behandlet ansøgningen. De har givet dispensation til renoveringen af vandløbet, så nu er det muligt at komme i gang.

Adgangsvejen til anlægget fra Vestergade skal pyntes op med nye planter og buske. Der er der allerede blevet fældet og fjernet træer af frivillige for at gøre klar til de nye planter.

På volden bag legepladsen er det planen, at der skal etableres et nøddehegn, det skal stabilisere jorden og være til gavn for besøgende og dyreliv. Den gamle allé der fører hen til broen overbækken skal have nyt grus og langs siderne plantes nye rhododendron og flotte rønnebærtræer. De gamle rhododendron buske skal flyttes og kommer til at pynte nye steder i anlægget.

Flere steder i den gamle park er der interessante levn fra fortiden som for ekempel dette svanehus. Der bor dog ikke længere svaner i ruinen, som derfor fjernes i forbindelse med renoveringen. Privatfoto
Annonce

Brug for hjælp

- Alle disse tiltag er selvfølgelig ikke gratis. Foreningen har et vist økonomisk råderum, men der er behov for en masse frivillig hjælp fra lokale borgere til renoveringen. Foreningen vil forsøge at opdele renoveringen i mindre dele, og når de er fastlagt, vil der blive brug for mange hjælpende hænder. Opgaverne vil blive fremlagt på et borgermøde den 10. december på skolen, hvor der er mulighed for at melde sig på opgaverne, lyder det fra Håndværker og Borgerforeningen.

Der er på nuværende tidspunkt givet tilsagn fra flere lokale erhvervsdrivende om hjælp til renoveringen, og foreningen har planer om at ville rette henvendelse til en endnu flere.

- Kommunen vil også blive kontaktet for økonomisk hjælp til genopretningen af bækken. Da det som udgangspunkt er kommunen, der har vedligeholdelsespligten af bækken, forventer vi, den vil være med til at løfte opgaven, lyder det fra borgerforeningen.

Håndværker og Borgerforeningen understreger, at man glæder sig til at mødes med byens borgere til det fælles borgermøde.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Nyt vandværk skal indvies

Den lille Avis

Vandkunst udsat for hærværk

Mest læste

Seneste nyt

Den lille Avis

Sommer som i gamle dage

Annonce