Annonce
Den lille Avis

Midtjysk Efterskole har fået mentorer

- Jeg synes, det er træls, at mange unge er så pressede, og jeg vil gerne hjælpe dem, siger Louise Trolle, som er tidligere elev og nu mentor på Midtjysk Efterskole. Foto: Midtjysk Efterskole
Annonce

Ejstrupholm: Når Louise Trolle træder ind ad døren på Midtjysk Efterskole, er der altid nogle af de nye elever, der gerne lige vil snakke med hende. Louise er tidligere elev, og nu er hun mentor på skolen, hvor hun gerne lægger ører til elevernes bekymringer og tvivl.

Hun har allerede haft samtaler med en håndfuld nyankomne elever, som hver især har haft noget, de lige ville vende med en person, som har gået på skolen, og som måske har haft nogle af de samme bekymringer og den samme tvivl dengang.

- Dem, jeg har talt med, kom bare til mig, og der blev åbnet op for en masse, siger Louise Trolle.

Ud over at have erfaringerne har Louise også gennemgået et kursus på skolen, hvor hun har lært om basal samtaleteknik, afstemning af forventninger, de gode spørgsmål og aktiv lytning.

Annonce

Trygge ved titlen

- Eleverne er trygge ved 'titlen' mentor, og hvis man ikke lige har lyst til at gå til læreren, kan jeg være en anden mulighed. Jeg har måske været igennem de samme ting for ikke så længe siden, og jeg kan sætte mig ind i deres tanker på en anden måde, mener Louise Trolle.

I dag går hun i 3. g på Silkeborg Gymnasium, og hun overvejer en fremtid som psykolog. Derfor er mentorgerningen en kærkommen lejlighed til at øve sig lidt.

- Jeg synes, det er træls, at mange unge er så pressede, og jeg vil gerne hjælpe dem. Jeg får et indblik i de unges hverdag, og jeg lærer noget om den gode samtale, siger Louise som forklaring på, at hun ofrer en del af sin fritid på at være mentor.

For viceforstander Helle Nørregaard er der tale om et længe næret ønske om at stimulere ung til ung kommunikationen. Derfor har hun sat i sig spidsen for mentorprojektet.

- Mentorerne er stadig unge, og de har deres eget efterskoleophold i frisk erindring. De er stadig i samme generation, som eleverne, og der sker noget andet, når unge taler med hinanden og ikke mindst lytter til hinanden. De har en indforståethed, og selv om vores lærere er dygtige og uddannede til at håndtere unge med udfordringer, kan mentorerne gå ind i andre problemstillinger - fordi de er unge, mener hun.

Til dato er der uddannet en snes mentorer, og forløbet indtil nu viser, at de kan komme til at gøre en forskel som supplement til skolens professionelle lærere.

I forbindelse med mentorprojektet på Midtjysk har en tidligere elev og uddannet mentor oprettet en hjemmeside, som skal fungere som forum for mentorerne og eleverne.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Nyt vandværk skal indvies

Den lille Avis

Vandkunst udsat for hærværk

Mest læste

Seneste nyt

Den lille Avis

Sommer som i gamle dage

Annonce