Annonce
Den lille Avis

Museum sætter ansigt på fortiden

De midtjyder, der levede for flere tusinde år siden, kan i store træk have lignet nutidsmennesker. Modelfoto: Maja Theodoraki
Museum søger "fortidsmodeller". Ny udstilling med portrætfotografier af "almindelige fortidsmennesker".

Midtjylland: Som en vigtig del af en ny udstilling på Klosterlund Museum skal en række portrætfotografier drage publikum ind i de fortidige personers verden og skabe oplevelsen af, at de var autentiske levende mennesker, som os.

"Vil du hjælpe med at sætte ansigt på oldtiden? Så får du nu chancen for at blive portrætteret til en ny udstilling på Klosterlund Museum. Du behøver ikke at ligne en fotomodel. Tværtimod! Oldtidens midtjyder var nemlig – i store træk – lige som dig og mig", lyder det i en pressemeddelelse fra museet.

Den kommende udstilling skal fortælle historien om den midtjyske oldtid ud fra en række personlige historier. Her vil publikum møde karakterer som ”Nybyggeren fra Snejbjerg”, ”De forfængelige fra Aulum”, ”Fyrsten fra Tjørring”, og ”Husfruen fra Ejstrupholm”. For blot at nævne nogle få.

Annonce

Genkendelighed

Med udstillingen vil museet gerne pege på nogle af de genkendelige og almenmenneskelige sider af livet i fortiden.

- Ved at lade nulevende midtjyder være billedet på deres fortidige medmennesker, vil vi gerne fremhæve en kobling mellem fortid og nutid. En kobling som opstår, når man lader følelserne og den personlige historie være bindeleddet”, udtaler Julie Lolk, der er tovholder på udstillingen, som udvikles i fællesskab af en større gruppe af både arkæologer, formidlingsmedarbejdere og frivillige”.

Alle portrætter vil blive taget af museets husfotograf Maja Theodoraki, som er uddannet kunstfotograf fra Camberwell College of Arts i London.

Hvis man er interesseret i at blive fotograferet til Klosterlund Museums nye udstilling skal man henvende sig til Maja Theodoraki på mt@museummidtjylland.dk, senest 9. april og i mailen vedhæfte et snapshot af sig selv. .

Museet har brug for personer i aldersgruppen 18-90 år og alle køn. Udover at "fotomodellerne" er med til at skabe en spændende udstilling, får de til gengæld også et professionelt og anderledes portrætfoto med hjem gratis.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Skov-vandring ved skovmuseum

Den lille Avis

19-årig bestod svendeprøven

Annonce