Annonce
Den lille Avis

Nej til lån i yderområder?

Det er ikke altid let at låne penge til for eksempel huskøb i såkaldte yderområder. Arkivfoto: Mette Mørk
Erhvervsministeriet vil undersøge, om det er postnummeret, der afgør, om borgere og erhverv får nej til et lån. Vi skal have alle historier på bordet, lyder det fra organisationen Balance Danmark.
Annonce

Danmark:  Er der danskere, der får nej til et lån udelukkende på grund af boligens beliggenhed i et tyndt befolket område? Ja, lyder det fra organisationen Balance Danmark. Og det skader udviklingen i store dele af landet, siger Kim Ruberg, formand i Balance Danmark.

- Det er naturligvis katastrofalt for et område, hvis ingen borgere eller erhverv kan låne penge til at købe eller renovere bolig. Det fører jo til en afvikling af de områder, der bliver sortlistet, i stedet for en god og naturlig udvikling. Derfor glæder vi os også over, at erhvervsminister Simon Kollerup nu vil undersøge problemet nærmere, udtaler Kim Ruberg i en pressemeddelelse.

Til TV2 Fyn har erhvervsminister Simon Kollerup udtalt, at problemet starter med mørketal, fordi bankerne ikke har tal, der viser problemets omfang.

- I første omgang skal vi derfor have danskerne i tale. Vi skal snakke med alle dem, som måske godt kan låne penge i banken, men som ikke må købe drømmeboligen på grund af dens beliggenhed, siger ministeren til TV2 Fyn.

Den opfordring bakker Balance Danmark op om.

- Historierne skal på bordet nu, så vi efterfølgende kan tage fat på problemet politisk. Det kan sagtens være, at det viser sig, at vi ikke kan løse det her problem inden for det nuværende realkreditsystem. Og så må vi tænke i alternativer. Men problemet skal løses, for det skal ikke være det finansielle system, der giver dødsstødet til gamle landsbyer og landdistrikter, hvor danskerne gerne vil købe en bolig eller energirenovere huset, siger Kim Ruberg.

Han peger også på, at et nej til lån i bestemte områder rammer de erhvervsdrivende hårdt.

- I Balance Danmark er vores vision at skabe lige vilkår for at kunne bo, leve og drive virksomhed i hele Danmark. Skal den vision blive til virkelighed, kræver det flere forskellige indsatser og et grundlæggende centraliseringsstop. Men afgørende for, at visionen bliver til virkelighed, er altså, at finansieringen er på plads, udtaler han.

Annonce
Annonce
Den lille Avis

Ny købmand på vej til Klovborg

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Friskole åbner dørene

Den lille Avis

Menighedsråd er fuldtalligt

Den lille Avis

Nej til lån i yderområder?

Den lille Avis

Efterårshygge på skovmuseet

Den lille Avis

Frank Heidemann stopper

Annonce