Annonce
Den lille Avis

Nyt motionsprojekt fik en hurtig start

På grund af coronanedlukningerne er mange danskere begyndt at dyrke mere motion. Det breder sig nu med initiativet "Bevæg dig for livet". Arkivfoto: Søren E. Alwan
"Nørre Snede - Bevæg dig for livet" fik 108 deltagere med på et døgn, og flere er på vej.

Nr. Snede: Et nyt motions-projekt "Bevæg dig for livet" får hurtigt flere og flere med, og i Nørre Snede er det gået rigtig stærkt. På et døgn har 108 meldt sig til gruppen Nørre Snede - Bevæg dig for livet - og det er en af de lokale initiativtagere Britta Lund meget begejstret for.

- Det gik vildt hurtigt - 108 på blot et døgn, og der kommer sikkert flere. Der er ingen tvivl om, at corona-nedlukningerne har fået mange til at motionere mere, siger Britta Lund, der er en af de såkaldte gå-værter.

Man behøver ikke at være en supertrænet motionist for at være med:

- Vi samler på smil og hygge og går ikke så meget op i, hvor hurtigt man går eller hvor langt, siger Britta Lund.

Hun oplyser, at man finder gruppen på Facebook ved at søge på "Nørre Snede - Bevæg dig for livet", og her kan man melde sig ind.

Annonce

Motivation

Det hele handler meget om, at fællesskabet virker motiverende:

- Kender du det med, at det er for svært at komme ud af døren? Nogle dage gider man bare ikke. Men hvis der står en gruppe af dine naboer og venner og venter på dig- kommer du så ikke afsted alligevel? Det er tanken bag Bevæg dig for livet, forklarer Britta Lund.

En vært er ikke en træner, men tager sig godt af sine deltagere og sørger for, at alle har det godt.

- Det er skønt at gå sammen i fællesskab med andre og få lidt motion samtidig. Derfor har jeg meldt mig som gå-vært, fortæller Britta Lund.


Det er skønt at gå sammen i fællesskab med andre.

Britta Lund


Hun oplyser, at der også er flere andre lokale motionsværter i Nørre Snede. Der er cykelrytteren Rasmus Winther, der tager folk med på cykelture, Bente Mortensen, der arrangerer gåture samt yoga og qi gong, Lene Braae Cortsen og Jellemien Blaauw der også er gå-værter, Carsten Bennedsen, der står for ture på mountainbike, Laila Flindt, der står for løb og Knud Pedersen, der arrangerer motionscykling.

På landsplan er det DR, Dansk Firmaidrætsforbund, Dansk Skoleidræt, DIF og DGI, der står bag projektet "sammen i bevægelse". Første bølge kom i januar under navnet "Danmark går sammen" og skulle hjælpe danskerne med at få øjne op for en af de lettest tilgængelige motionsformer - nemlig gang.

Nu er der så mange flere motionsformer med - gåture, løb, cykling, mountainbike, dans, gymnastik med mere. Og der kan komme mere med.

- Coronaen sætter dagsordenen for tiden, så vi må bruge vores opfindsomhed og sætte nogle personlige udfordringer op. Alle begivenheder kan findes i facebookgruppen og vil blive hængr op på SuperBrugsens opslagstavle, oplyser Britta Lund.

Alle aktiviteter er velkomne, og alle kan være med til at igangsætte en aktivitet. Der er ikke tale om en konkurrence, men som inspiration og motivation opfordres folk til at dele billeder fra aktiviteterne i facebook-gruppen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Biograf-bog i nyt oplag

Den lille Avis

Sådan gør du cyklen forårsklar

Den lille Avis

Skov-vandring ved skovmuseum

Annonce