Annonce
Den lille Avis

Oldtids-teknologi: Museum sætter fokus på flint

Redskaber af flint var i tusinder af år menneskets ypperste teknologi. Det bliver emnet for et arrangement på Klosterlund Musum. Foto: Museum Midtjylland
Annonce

Engesvang: Stenalderfolk var snilde og opfindsomme. Det giver sig blandt andet udtryk i nogle af de fantastiske sten-redskaber, der er fundet overalt i landet. Onsdag 29. maj kan man blive klogere på den urgamle flint-teknologi, hvis man besøger Klosterlund Museum ved Engesvang fra klokken 19 til 20.30.

Her vil museumsinspektør og arkæolog Søren Timm Christensen fortælle om stenalderens flinthuggere og de gamle stenredskaber. Man får lov til at røre ved ægte flint-oldsager, og der vil også være mulighed for selv at prøve kræfter med flinthugning.

Arrangementet er et led i den serie af foredrag, hvor Klosterlund Museum sætter fokus på "oldtidens vilde opfindelser". Tidligere har der været foredrag om hjulet, og nu bliver det så redskaber af flint og vores forfædres landvindinger indenfor flintteknologi.

Gennem årtusinder blev våben og redskaber af flint skabt til at matche forskellige formål. Faktisk er det flere millioner år siden, at de allerførste mennesker i Afrika begyndte at lave stenredskaber, og med tiden opstod mere og mere specialiserede former for våben og værktøj af sten.

I Danmark er det fundet mange redskaber af flint. For eksempel ved Bølling Sø, hvor arkæologer har fundet i tusindvis af flintgenstande, som vidner om, hvordan stenalderjægerne tilpassede sig naturen og dyrelivets forandringer gennem teknologiske innovationer. Det koster 70 kroner at deltage i foredraget - 50 kroner for medlemmer af museets støtteforeninger. Kaffe og kage er inkluderet i arrangementet. Medbragt mad kan nydes på museets terrasse eller madpakkehuset.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce