Annonce
Den lille Avis

Pølsevognens kunder savner hotdogs

Det varer et stykke tid endnu, før Marie Meyland atter kan åbne døren og lange pølser over disken i Steff's Place i Nørre Snede. Men i mellemtiden leverer hun takeaway flere dage om ugen. Arkivfoto: Morten Pape
Det er med at suge på lappen, men vi vender stærkt tilbage, siger Nørre Snedes "pølsemutter" Marie Meyland.
Annonce

Nr. Snede: Pølsevognen Steff's Place i Nørre Snede er ligesom andre virksomheder i branchen stærkt påvirket af den nye nedluknings-runde. Indehaver Marie Meyland siger dog, at hun foreløbig kan holde skindet på næsen ved at tilbyde takeaway nogle dage om ugen - men hun understreger også, at det strammer til.

- Jeg smører smørrebrød og sandwich, og i næste uge kører vi noget takeaway torsdag, fredag og lørdag. Det kan ikke gå for os at stå der hver dag med takeaway, så det bliver torsdag, fredag og lørdag fra klokken 15 til 19 og nogle "ja-tak tilbud" med for eksempel stjerneskud. Jeg har også telefonen åben, hvis nogen virksomheder skal bruge noget, fortæller Marie Meyland.

Den erfarne "pølsemutter", der har drevet Steff's Place i otte år, kan mærke corona-nedlukningerne.

- Vi går ind i ombæring 2, hvor man har suget af sin lille opsparing, og det bliver ikke ved med at gå. Problemet er jo, at jeg ikke kan søge lønkompensation til mig selv. Og jeg må ikke gå ud og tage et vikarjob, for så kan jeg ikke søge lønkompensation til virksomheden. Så jeg må faktisk ikke gå ud og forsøge mig selv. Det er virkelig med at suge på lappen, siger hun.

Hun er dog fortrøstningsfuld

- Vi vender stærkt tilbage... der skal mere til at slå ukrudt ihjel. Vi er tilbage, når alt det her får en ende, siger hun.

Annonce

De små drukner

Det er et problem, at hjælpepakkerne ikke er velegnede til at støtte en lille pølsevogn som Steff´s Place

- Det hænger bare ikke sammen med deres hjælpepakker. Vi har to medarbejdere over 18 år, og de kan få noget lønkompensation, men jeg kan desværre ikke søge hjælp til ungarbejderne. Det er jo også sådan, at man får ikke dækket 100 procent af lønnen - jeg skal selv betale 10 procent. Det ville være lettere for mig at fyre dem og lade a-kasserne tager over, men det vil jeg gøre alt for at undgå, siger Marie Meyland.

- Nedlukningen skal helst ikke vare for længe. Sidste gang vi blev lukket, tabte vi 600.000 kroner i omsætning og fik kun 60.000 i kompensation, Vi er virkelig en hårdt ramt branche, hvor kompensationen slet ikke står mål med, hvad de gør mod os. Os små... vi drukner i det her. Tænk på dem, der lige er startet og ikke har noget på kistebunden. De bliver da kvalt. Bankerne er jo også forsigtige. Det bliver svært for nogen, understreger Marie Meyland.

Steff's Place i Nørre Snede er en "institution", så mange kunder glæder sig til normale tider, hvor de igen kan gå ind og købe hot dogs og burgere. Arkivfoto: Martin Ravn

På positivsiden kan hun konstatere, at der er meget stærk lokal opbakning til Steff's Place.

- Jeg er slet ikke i tvivl. Jeg føler, at hele lokalbefolkningen bakker op og støtter alt det de kan. Folk er flinke til at skrive opmuntrende beskeder, og jeg fik en rigtig sød besked den anden dag med ordlyden: "Jeg trænger sådan til en hotdog", fortæller Meyland.


Jeg trænger sådan til en hot dog.

Besked fra kunde
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Succes for opera trods corona

Annonce