Annonce
Den lille Avis

Patienter undervurderer risiko ved type 2-diabetes

Midtjylland: De fleste patienter med type 2-diabetes dør af hjertekarsygdom, men mange kender ikke risikoen.
Annonce

Midtjylland: Over halvdelen af patienterne med type 2-diabetes dør generelt af hjertekarsygdom. Men en undersøgelse indikerer, at 4 ud af 10 af patienterne i Region Midtjylland ikke ved, at deres type 2-diabetes kan føre til hjertekarsygdom, og at mange ikke taler med lægen om risikoen, oplyser Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

Type 2-diabetes og hjertekarsygdom hænger sammen. Voksne med type 2-diabetes har nemlig markant større risiko for at udvikle hjertekarsygdom. Og over halvdelen (50-75 procent) af dem, der lever med type 2‑diabetes, dør af netop blodpropper, slagtilfælde, åreforsnævringer, hjertesvigt og andre hjertekarsygdomme.

Alligevel ved 4 ud af 10 af de midtjyske patienter med type 2-diabetes ikke, at de risikerer at udvikle hjertekarsygdom pga. deres diabetes. Det indikerer tal fra en undersøgelse blandt 907 danskere med type 2-diabetes - heriblandt 170 fra Region Midtjylland, foretaget af YouGov for Boehringer Ingelheim i Danmark.

- Hjertet belastes meget, når man lider af type 2-diabetes. De skader på hjertet, som type 2-diabetes kan forårsage, kan starte tidligt. Derfor er det en vigtig del af diabetesbehandlingen, at man også passer på hjertet og holder øje med tegn på, om hjertet lider overlast på grund af diabetessygdommen, fortæller Thomas Dejgaard, læge og ph.d. ved Steno Diabetes Center Copenhagen i Region Hovedstaden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce