Annonce
Den lille Avis

Platforms-projekt ved Ejstrup Sø tager form

Et luftfoto af det område ved Ejstrup Sø, hvor plaltorm-projektet skal være. Foto: Jette Holgersen
Kommunen er med på at give lokalrådet i Ejstrupholm tilladelse til at projekt med en platform og siv-fjernelse ved Ejstrup Sø.

Ejstrupholm: Der er nu udsigt til, at der kan etableres en lille badestrand og en platform ved Ejstrup Sø.

Kommunens teknik- og miljøudvalg har nu sagt god for et projekt, hvor lokalrådet i Ejstruphold sammen med sø- og bredejere ved Ejstrup Sø har ansøgt om at bygge en platform, der går ud over vandet ved den sydøstlige bred af søen.

Lokalrådet ønsker at etablere platformen, så blandt andet kørestolsbrugere kan komme tæt på vandet. I Ejstrupholm har man et ”skubbehold”, der skubber plejehjemsbeboere i kørestol rundt på stierne i området, og platformen tænkes blandt andet anvendt i den sammenhæng, fremgår det af udvalgets dagsorden.

Platformen skal være tre meter bred og fem meter lang.

Lokalrådet søger desuden om at fjerne en mindre mængde siv og tagrør på begge sider af platformen – i alt cirka 60 kvadratmeter.

"Der er i mange år blevet badet i Ejstrup Sø. For 20-25 år siden skulle der angiveligt sidst være blevet renset op i området, og i den forbindelse er der kørt sand til også. Der er i dag kun en rende på cirka en meter tilbage ud igennem sivene. Lokalrådet ønsker at udvide denne rende, så det bliver nemmere at komme længere ud i vandet. De ønsker ikke at tilføre mere sand", fremgår det af udvalgsdagsordenen.

Kræver dispensation

Hele arealet ved Ejstrup Sø er registeret som beskyttet natur, så projektet kræver derfor en dispensation fra § 3 i naturbeskyttelsesloven.

Men det er teknik- og miljøudvalget med på, så udvalget indstiller nu, at de fornødne tilladelser og dispensationer skal gives.

"Der er tale om et område, der i forvejen er påvirket af rekreativ brug, og platformen og terrænændringen vil forbedre kørestolsbrugeres adgang til naturen", lyder det fra udvalget.

- Spændende initiativ, der har været længe undervejs, så vi giver tilladelse til at sætte det i værk. Nu kommer der først en såkaldt offentliggørelses-periode, som man skal i § 3 sager. Projektet skal omkring nogle høringsberettigede, blandt andet Danmarks Naturfredningsforening, og derefter kan man forhåbentlig gå i gang, siger udvalgsformand Henrik Engedahl (V).

Annonce
Annonce
Den lille Avis

Madfestival på Harrild Hede

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Udvalg sagde nej til neurofeedback til børn: Det er virkelig sådan en beslutning, der gør ondt helt ind i marv og ben

Den lille Avis

Fink Byg Aps overtager HD Byg

Den lille Avis

Klovborg Kino åbner igen

Den lille Avis

Elev-tegninger i tidligere brugs

Den lille Avis

SuperBrugs øgede overskuddet

Annonce