Annonce
Den lille Avis

Plejeboligplan skal drøftes

Annonce

Ikast/Brande: Byrådet skal i foråret 2021 vedtage en plejeboligplan. Det er derfor besluttet at afholde tre temadrøftelser i henholdsvis Ældrerådet, MED-Ældre (medarbejder-samarbejdsudvalg) og byrådet.

Drøftelsen tog udgangspunkt i den reviderede plejeboliganalyse, der viser store udfordringerne på kort og lang sigt. Omkring 2035 vil antallet af +80årige være næsten fordoblet i Ikast -Brande kommune, oplyser Birgit Worm, der er formand for Ældrerådet.

Der er variationer i de forskellige lokalområder på, hvor hurtigt behovet for flere plejeboliger presser på.

- På den lange bane er det svært at forudsige behovet. Bliver de ”gamle” ældre mere selvbærende? Vil de opholde sig i kortere tid i en plejebolig? Kan nye boligformer kompensere for behovet?, lyder det fra Birgit Worm.

Ældrerådet fik efter gennemgang af Plejeboliganalysen mulighed for at fremlægge ideer og tanker i forhold til fremtidens plejeboliger. Ældrerådet påpeger blandt andet, at plejecentre skal have en vis størrelse for at opnå stor bredde af kompetencer, samt en rimelig økonomi. Der skal indtænkes befordring i forhold til besøgsmuligheder for pårørende og venner, som ikke selv kører bil.

Annonce

Offentligt møde

Ældrerådet mener, der skal tænkes anderledes og mere nuanceret i forhold til fremtidens seniorboliger. Den 24. marts 2021 inviteres til offentligt møde om mulighederne for at etablere seniorbofællseskaber. OK-Fonden vil dele ud af deres erfaringer. Boligselskabet Fruehøjgaard har vist interesse for at mødes med Ældrerådet til en uformel drøftelse af Ældrerådets tanker om seniorbofællesskaber.

Ældrerådet mener de forskellige former for bofællesskaber kan medvirke til at forebygge ensomhed højt op i alderen. Det kunne overvejes med en form for vicevært i bebyggelsen. Yderligere kunne f.eks. hjemmepleje have base i området. Bebyggelsen kunne f.eks. placeres på de frie arealer ved Vestre gamle skole og være en nuanceret boligform tæt ved indkøbsmuligheder m.m. Et sådant center kan måske mindske behovet for egentlige plejehjemspladser, som i dag skal være særligt indrettede til at imødegå dementes behov.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce