Annonce
Den lille Avis

Professor holder foredrag i Nørre Snede

Niels Christian Hvidt, professor ved Syddansk Universitet, besøger Nørre Snede sognehus på Rørbækvej mandag 18. februar. Arkivfoto
Annonce

Nr. Snede: Nørre Snede-Hampen menighedsråd og Nørre Snede Kultur- og Biblioteksforening (Nskubib) er fælles om at indbyde til et foredrag om sammenhængen mellem mellem krop, psyke og sjæl. Foredraget har titlen "Kan tro flytte bjerge? Eller flytter bjerge troen?", og det holdes af Niels Christian Hvidt, professor ved Syddansk Universitet. Han besøger Nørre Snede sognehus på Rørbækvej mandag 18. februar klokken 19.

Forholdet mellem tro og helbred har været et relativt overset emne i den danske sundhedsfaglige forskning. Niels Christian Hvidt, der er dr. theol. og professor i eksistentiel og åndelig omsorg på Sundhedsvidenskab på SDU, har netop fokus på disse emner.

Han redegør for resultater fra Danmark og udland, der viser, at mennesker med en trospraksis har en lavere sygdomsrisiko og lever længere.

Dernæst fokuserer han på den rolle, tro kan have ved sygdom i et sekulariseret samfund som det danske, hvor religion spiller en mindre rolle, men over 70 procent af befolkningen alligevel kalder sig "troende".

Som foredragstitlen siger: Tro flytter bjerge, men sygdomsbjerge flytter også troen! Forskningen tyder på, at mange patienter håber på og beder om et under, og at eksistensrummet indeholder vigtige ressourcer til at finde håb og trøst til at håndtere livet, når det er allersværest. Og at det øger vores egen livskvalitet, når vi tør være nærværende tilstede hos patienten og spørge ind til psykosociale og eksistentielle emner.

Entré til foredrag koster 50 kroner inklusive kaffe.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Nyt vandværk skal indvies

Den lille Avis

Vandkunst udsat for hærværk

Mest læste

Seneste nyt

Den lille Avis

Sommer som i gamle dage

Annonce