Annonce
Den lille Avis

Protest-underskrifter blev overrakt

I behørig corona-afstand modtager Henrik Engedahl (til venstre), formand for Ikast-Brande Kommunes teknik- og miljøudvalg, her de 208 protest-underskrifter fra Gludsted og omegn. Kim Schjermer, formand for landsbyforeningen i Gludsted, havde været med til at indsamle underskrifterne. Foto: Peter Hald
Landsby-formand overrakte 208 protestunderskrifter til udvalgsformand.

Gludsted: 208 protestunderskrifter er nu landet hos Ikast-Brande Kommune, men underskrifterne har allerede spillet deres rolle.

Underskrifterne var kommet i forbindelse med det langstrakte sagsforløb omkring et påtænkt affaldsknusnings-anlæg på den tidligere maskinstation Mosegården lige uden for Gludsted. Som tidligere omtalt har der været en høring om en lokalplan, der kunne have banet vejen for et udendørs nedknusningsanlæg på Mosegården - et anlæg, der skulle have knust beton og byggeaffald.

Men høringen resulterede i 32 indsigelser, og for nylig valgte byrådspolitikerne derfor at "trække stikket" på projektet, da meldingen fra byrådet lød, at politikerne vil sige nej til nedknusningsanlægget.

Den formelle beslutning træffes først i marts, men den politiske enighed er øjensynlig allerede på plads, da gruppeformændene for de forskellige politiske partier er nået til enighed efter et møde.

Annonce

Havde kæmpet for det

Derfor havde det mere symbolsk betydning, da formanden for Landsbyforeningen for Gludsted og Omegn, Kim Schjermer, forleden udleverede de i alt 208 underskrifter til formanden for Ikast-Brande Kommunes teknik- og miljøudvalg, Henrik Engedahl (V).

- I har kæmpet for det, sagde Henrik Engedahl til Kim Schjermer.

- Ja, vi har kæmpet i halvandet år. Vi følte, at projektet kom ind ad bagvejen via en landzonetilladelse, lød det fra Schjermer.

- Vi har ikke noget imod industri i Gludsted, og der må gerne være aktivitet på Mosegården. Vi mener bare, at infrastrukturen skal passe til det. Vejene herude er alt for smalle til den tunge lastbiltrafik, der ville opstå på grund af nedknusningsanlægget. Trafikken var det helt store ømme punkt, tilføjede han.


Trafikken var det helt store ømme punkt.

Kim Schjermer


Henrik Engedahl erkendte, at protesterne havde gjort indtryk. Ikke blot de mange høringssvar og underskrifterne, men også de mange udsagn på et stort borgermøde om sagen.

- Tingene var jo ikke bestemt på forhånd. Og høringen beviser, at demokratiet virker. Vi havde fejlvurderet sagen - øv. Men det er ikke noget, der sker så tit, sagde Henrik Engedahl.

- Vi havde fejlvurderet sagen - øv. Men det sker ikke så tit, lød det fra Henrik Engedahl. Foto: Peter Hald
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

FDF'ere kan mødes igen

Den lille Avis

Avis-træffetid på Bredgade

Den lille Avis

Ny legeplads på Gyvelborg

Den lille Avis

Give Steel nomineret til pris

Annonce