Annonce
Den lille Avis

Regionen søger lokaler til en ambulance

I Nørre Snede overtager Region Midtjylland selv ambulancekørslen efter Responce, men det kan ende med, at ambulancen bliver på sin nuværende plads - i garagen på Falck-stationen i Nørre Snede. Regionen afsøger dog også det private ejendomsmarked i byen. Foto: Peter Hald
To muligheder: Enten bliver ambulancen stående hos Falck på Falkevej i Nørre Snede - eller også findes der andre lokaler i byen.

Nr. Snede: Region Midtjylland er i øjeblikket ved at undersøge, hvor ambulancen i Nørre Snede skal holde fremover. Måske bliver den holdende på sin nuværende plads i garagen på Falck-stationen på Falkevej i Nørre Snede - eller også findes der et nyt sted.

- Nu afdækker vi markedet. Det kan ende med, at ambulancen bliver hos Falck, men vi skal afprøve priser og kvalitet, da det handler om skatteborgernes penge. Regionen køber helst ikke noget - vi baserer det på leje af eksisterende bygninger, siger Jan Kjær Madsen, der er ambulancechef i præhospitalet i Region Midtjylland.

Der vil fortsat være en ambulance i Nørre Snede, så dækningen bliver den samme, understreger han.

Baggrunden for markeds-undersøgelsen er, at regionsrådet sidste år besluttede at hjemtage en større del af ambulancedriften, og i Nørre Snede (og i øvrigt også Brædstrup) vil Region Midtjylland overtage driften fra det Falck-ejede firma Responce 1. december.

Det betyder, at fra 1. december i år vil det være regionalt ansatte reddere, der kommer i en af regionens ambulancer, når der ringes 112 på egnen.

Muligvis vil ambulancen til den tid stadig rykke ud fra sin nuværende placering på Falkevej i Nørre Snede, men som nævnt kan det måske også ende med, at ambulancen får et nyt "hjem".

Regionen søger efter en ejendom på cirka 160 kvadratmeter i Nørre Snede, som både indeholder garage og plads til opholdsrum for to mand, køkken, sovepladser, omklædning og bad. Og så skal ejendommen gerne ligge tæt på en hovedfærdselsåre og have gode til- og frakørselsforhold. Lokalerne skal kunne overtages senest 1. november.

Annonce

Ikke spareøvelse

Jan Kjær Madsen afviser, at der er tale om en decideret spareøvelse

- Det er en anden måde at bruge pengene på. Selvfølgelig kan vi spare noget, men vi vil gerne bruge flere penge på uddannelse og kvalitet, siger Jan Kjær Madsen, der understreger, at der er tale om en politisk beslutning.

Bundlinjen er, at der bliver ved med at stå en ambulance i Nørre Snede, fastslår han.

- Dybest vil borgerne overhovedet ikke mærke noget til det, siger Jan Kjær Madsen.

Han oplyser, at regionen har været i dialog med Falck:

- Mit indtryk er, at folk er glade for at være på Falck-stationen. Det tæller selvfølgelig på plussiden, men vi skal også blive enige om rammer, økonomi og konditioner. Og som offentlig virksomhed har vi forpligtigelse til at afsøge markedet. Det kan jo være, at der dukker en borger op med et tilbud, lyder det fra Jan Kjær Madsen.

I nogle byer har regionen lejet af private, men ifølge Jan Kjær Madsen har det været svært at finde noget egnet.

Baggrunden for det hele er en beslutning fra oktober 2020, hvor Regionsrådet besluttede, at 60 procent af ambulancerne i Region Midtjylland fremover skal drives af regionen selv, mens Falck skal drive de resterende 40 procent. Det medfører, at Region Midtjyllands Præhospital fra december 2021 skal drive i alt 42 ambulancer og alle regionens 10 akutlægebiler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Skov-vandring ved skovmuseum

Den lille Avis

19-årig bestod svendeprøven

Annonce