Annonce
Den lille Avis

Regnbuens børn mødte naturen

Børn fra Regnbuen på jagt efter smådyr. Det kunne der gå mange timer med. Foto: Regnbuen
Daginstitutionen Regnbuen i Hampen satte fokus på natur og krible-krable-dyr.
Annonce

Hampen: De sidste par uger har det i Regnbuen i Hampen, som er en enhed af Højderyggens Daginstitution, kriblet og krablet med vilde smådyr. Bænkebidere, regnorme, tusindben og andet kravl har været omdrejningspunktet blandt børn og voksne, da Regnbuen i år deltog i Naturens Dag, som er Danmarks Naturfredningsforenings og Friluftsrådet mærkedag for naturoplevelser.

I år var temaet ”Vild i naturen”, og Regnbuen valgte at have fokus på de vilde dyr i naturen, og at man i udelivet har mulighed for at være vild og sprænge rammerne. Her kan man løbe, larme, klatre og gøre alle de ting, som ikke altid kan lade sig gøre indendøre.

I starten af projektet lod Regnbuen sig inspirere af diverse ”naturnørder” for børn, hvor børnene så videoer og billeder af de smådyr, som lever lige uden for døren.

Herefter blev rådne træstammer finkæmmet efter krible-krable dyr, og børnenes iver efter selv at finde og genkende dyrene var en fantastisk oplevelse. Nogle børn var modigere end andre, ikke mindst når det hurtige tusindben både skulle spottes og indfanges.

Børnene lavede terrarier med jord og mad til dyrene med visne blade og gammelt træ, og forældrene kunne ved afhentning se dyrene.

Og flere forældre har også meldt tilbage, at børnene virkelig har taget de små krible-krable dyr til sig. Malthe på fire år var på tur rundt om Hampen Sø, og hans mor fortalte, at det tog tre timer, fordi Malthe skulle vende hver eneste træstamme undervejs efter søgen på små-dyr.

Indenfor har man sunget sange om krible-krable dyrene, og børnene har lavet deres egen planche med deres yndlingsdyr, hvor især kuglebænkebideren var et hit.

Annonce

Besøg på skovmuseet

Afslutningsvis tog børn og voksne fra Regnbuen en hel dag ud i naturen omkring Vester Palsgård Skovmuseum. Her gik man tur i små grupper i vores søgen efter flere dyr og for at finde tegn på, at der lever vilde dyr derude. Efter skole kom alle SFO-børnene også derud med skolebussen, og så var der tændt op i bålet med varme pølsehorn.

- Både børnehavebørn og skolebørn har deltaget med stor iver i projektet. Skolebørnene blev lynhurtigt inspireret af børnehavebørnenes terrarier, og så måtte de også ud og finde krible-krable dyr. De har også bygget huler i skoven og lavet snobrød over bål, som alle er gode naturoplevelser de selv har været med til at vælge. Selvom projektet nu er afsluttet, søger skolebørnene stadig ned i skoven til deres huler, som bliver udvidet hver dag. Her har vi oplevet, hvordan børnene på tværs af alder og venskaber sammen har bygget nogle rigtig seje huler. De er (heldigvis) ikke til at trække ud af skoven igen, lyder det fra Regnbuen.

- Vi er helt ydmyge over, hvor stor indflydelse og ansvar vi som voksne har i forhold til, hvad vi præsenterer børn for, og hvor fantastisk meget de har taget til sig. Vi kan jo åbne hele verden for dem, ikke mindst ved at være gode rollemodeller der går, eller kravler, sammen med børnene, slutter beretningen.

Annonce
Annonce
Den lille Avis

Bavnehøj må drosle ned igen

Annonce
Annonce
Den lille Avis

Julehjælpen er på trapperne

Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Travebanko blev gennemført

Den lille Avis

Ny købmand på vej til Klovborg

Den lille Avis

Friskole åbner dørene

Den lille Avis

Nej til lån i yderområder?

Den lille Avis

Menighedsråd er fuldtalligt

Annonce