Annonce
Den lille Avis

Rikkes Butik vil give den fuld skrue

Rikke Breinbjerg åbnede sin tøjbutik i maj 2020, og butikken blev hurtigt populær. Men corona-nedlukningerne har givet udfordringer. Arkivfoto: Peter Hald
Butiksejer Rikke Breinbjerg er glad for genåbning - men hun er spændt på fremtiden.

Nr. Snede: Genåbningen af de små butikker mandag 1. marts skaber travlhed, og blandt andre Rikke Breinbjerg, indehaver af tøjbutikken "Rikkes Butik" på Bredgade i Nørre Snede, vil give den fuld skrue med flere åbningsdage.

Før nedlukningen havde hun tre ugentlige åbningsdage, men nu øger hun det til fem dage - nemlig mandag, tirsdag, torsdag, fredag og lørdag i en periode på minimum to uger.

Onsdag er en særlig dag, hvor kunderne kan bestille tid, så de har mulighed for at være i butikken selv. Det er der flere der benytter sig af. Det kan være folk, der er i risikogruppen eller blot gerne vil handle selv.

Selv om Rikke Breinbjerg glæder sig over genåbningen, så er glæden blandet med eftertænksomhed og grublerier.

- Jeg kan holde skindet på næsen og kommer ikke til at dreje nøglen om på grund af det her, men jeg er meget spændt på at se, hvordan handelsmønstret og forbrugsvanerne generelt bliver i fremtiden. Èn ting er sikkert: Der er behov for, at man støtter lokalt og ikke kun kører i Bilka, siger Rikke Breinbjerg.


Jeg kan holde skindet på næsen.

Rikke Breinbjerg


- Hvis jeg selv stadig havde været kontoransat, havde jeg sikkert også været en af dem, der bare havde købt ting over nettet. Men jeg krydser fingre for, at man lige stopper op og tænker på, at man må støtte lokalt. Jeg vil også gerne understrege, at det er vigtigt, at vi støtter op om de fysiske butikker og ikke lige kun tyr til Zalando og Boost på nettet, tilføjer hun.

Annonce

Nogle må opgive

- Nogen butikker må sikkert opgive. Nu er min egen butik så nystartet, at jeg ikke var i spil til en hjælpepakke, og jeg kan læse om, at mange små butikker ikke kan få noget... indehaverne bruger af deres opsparing. Det er skræmmende. Så jo, nogle butikker vil lukke, siger Rikke Breinbjerg.

- Problemet er, at der skal noget omsætning ind, så der er råd til at købe nye varer - og hvis ikke de varer bliver solgt, så kan man jo ikke med bankens billigelse købe nye varer... og så er der ikke noget flow i butikken. Kunderne vil så synes, at butikken er kedelig, og så finder de et andet sted at handle, forklarer hun.

Ud over at corona-nedlukningen har kostet butiksejerne penge, så vil hele situationen medfører forandringer på længere sigt. Kunderne får nye vaner, og butikkerne ændrer også adfærd:

- Jeg kan se fremadrettet, at jeg måske skal overveje at køre butikken på en anden måde. Ikke her og nu, men det handler blandt andet om, hvor lang tid i forvejen, at man vil bestille varer, siger Rikke Breinbjerg.

Hun har kørt et koncept med live-salg via Facebook, og det vil hun fortsætte med.

- De to live-salg jeg har afholdt, blev rigtig godt modtaget og er en mulighed for mig at kunne nå ud over bygrænsen, forklarer hun.

Rikkes Butik åbnede i maj sidste år. Rikke Breinbjerg ejer selv ejendommen på hjørnet af Bredgade og Rosengade. Tidligere husede bygningen "Ruths Butik", men nu rummer den både "Rikkes Butik" og frisørsalonen Frisørhjørnet, der drives af Tina Krogh Jensen.

Men frisøren kan ikke åbne endnu. Sådan er det nye genåbningsudspil skruet sammen.

Det har Rikke Breinbjerg det svært med:

- Det er synd for min kære nabo. Det er hårdt for frisørerne, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Skov-vandring ved skovmuseum

Den lille Avis

19-årig bestod svendeprøven

Annonce