Annonce
Den lille Avis

Rock blandt brunkullene

5. september sidste år var der første gang ”rock i kullene”, da musikforeningen Branderocker inviterede til premiere på Søby Klondike-festival. Festivalen gentages samme sted Grundlovsdag, nu med Søby Brunkulsmuseum som arrangør i samarbejde med Branderocker, og her bliver der bl.a. mulighed for et genhør med det lokale folk-rockband Green-Hill. Arkivfoto: Mikael Lund
Grundlovsdag 5. juni byder på otte timers rock ved Søby Brunkulsmuseum.

Søby: I samarbejde med Brande Rocker arrangerer Søby Brunkulsmuseum en omgang rockmusik i de gamle brunkulslejrer kaldet ”Rock i Søby – med kul på” lørdag 5. juni, som er Grundlovsdag.

På programmet står tre bands med rødder i Brande, nemlig Green-Hill, Argon Fire og Lydmur. Oprindelig skulle Jonah Blacksmith have været hovednavn, men af forskellige årsager mislykkedes det, så deres udsatte koncert giver de i stedet 17. juni i RemisenBrande. Nye navne i Søby bliver John Mogensen Live og Billybobbers.

Med de fem bands er der lagt op til mere end otte timers rock i Søby. På grund af corona-restriktioner kan festpladsen dog kun rumme 200 gæster.

Annonce

Søby Brunkulsmuseum har i 50 år arrangeret Søby Træf i juni, og siden åbningen af festpladsen i 1997 har man haft Musik på Scenen i august, også i år.

Festplads opgraderet

Siden sidste års premiere på ”rock i kullene” under navnet Søby Klondike-festival har brunkulsmuseet investeret et par hundrede tusinde kroner på at optimere pladsen, oplyser museumsformand Jan Svendsen. Blandt andet er der blevet lagt fliser til 40 nye borde-bænkesæt, og derfor vil museet gerne bruge festpladsen noget mere - gerne i sammenhæng med, hvad der ellers foregår i Herning Kommune, hvor Søby Brunkulsmuseum er blevet medlem af Kulturelt Samråd. Medlemskabet betyder, at Kulturelt Samråd Herning har givet arrangementet en underskudsgaranti. Arrangementet i Søby kan derfor betragtes som en del af Kulturfest Herning, der løber af stablen 5.-12. juni

Der er mulighed for bustransport fra Brande til musikfestivalen i Søby, som starter kl. 14.30 og udover otte timers musik også byder på spidstegt pattegris, pølser, fadøl med mere. Adgang kræver, at man er i besiddelse af et gyldigt coronapas.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Backgammon-dyst i 30 timer

Den lille Avis

Gyvelborg fik shelterpladser

Den lille Avis

Aktivitetsråd er på plads

Den lille Avis

Fortsat fart på Sebastian Øgaard

Annonce