Annonce
Den lille Avis

Søby Brunkulsmuseum lukket på ubestemt tid

Det gamle brunkulsleje ved Søby Brunkulsmuseum må vente på gæster en rum tid endnu. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Brunkulsmuseet udskyder sæsonåbningen og har ikke meldt datoer ud.
Annonce

Søby: Den planlagte sæsonåbning af Søby Brunkulsmuseum er udsat, og museet oplyser i en pressemeddelelse, at museet foreløbig er lukket på ubestemt tid. Museet plejer at åbne den 1. maj, men corona-epidemien kom i vejen.

"Søby Brunkulsmuseum må erkende, at genåbning af museer blev forbigået ved Fase 2 ved Folketingets "genåbning af Danmark under corona-krisen". Vi mangler en dato for, hvor længe forbud mod forsamlinger over 10 personer gælder. Vi udsætter derfor sæson-åbning samt indvielse og åbent hus på Voldsgaard på ubestemt tid", lyder det i meddelelsen fra museet. Brunkulsmuseet venter med at melde datoer ud, indtil man har en konkret afklaring. Museet er fortsat aktivt på Facebook, hvor man hver dag frem til den fysiske åbning bringer glimt fra museet.

Søby Brunkulsmuseum åbnede i 1977, og museets udstiller beretter om perioden med gravning af brunkul fra 1940 til 1970. Det sker blandt andet i form af fotos, genstande og værktøj fra perioden. Museet råder over tre autentiske arbejderhjem fra 1940’erne, købmandsforretning, forsamlingshus, spisehus, tipsvognslokomotiv og andre køretøjer. Museet skildrer arbejdslivet og dagliglivet for de arbejdere, som sled i Søby Brunkulslejer.

Gennem alle år blev det til cirka 10.000 mennesker, som har arbejdet i Danmarks største brunkulsdistrikt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Succes for opera trods corona

Annonce