Annonce
Den lille Avis

Søby Træf gennemføres, men gæsterne bliver delt op

Søby Træffet plejer at være ret velbesøgt, men i år skal man undgå at stimle for meget sammen. Arkivfoto: Søby Brunkulsmuseum
Årligt træf på Søby Brunkulsmuseum kan gennemføres, fordi man nu kan samles 50 personer.
Annonce
Søby: Årets Søby Træf på Søby Brunkulsmuseum kommer til at foregå under nogle lidt specielle omstændigheder, når det finder sted lørdag 20. juni. Gæsterne skal nemlig tage højde for corona-risikoen, så der skal holdes afstand.
- Vi har undervejs overvejet, om vi i det hele taget kunne gennemføre arrangementet. Med en opblødning til forsamlinger på op til 50 kan vi dog tage de nødvendige hensyn, hvor vi kan dele gæsterne op på Festpladsen. Bliver vi for mange, så kan vi tilbyde de overskydende en rundvisning, eller de kan hygge sig med deres forplejning i Forsamlingshuset eller ude i det fri, siger museets formand Jan Svendsen.
- Vi holder på en måde træf på de mange kvadratmeter på hele museet, hvor vi kan blive nødt til at fordele gæsterne over flere steder. På den måde kan gæsterne på skift nyde underholdningen fra ”Kun for sjov” nede på Festpladsen, siger formanden.
Venne-træffet fejrede i 2016 sit 50 års jubilæum, men der er siden sat spørgsmålstegn ved, om det nu var rigtigt. Nogle mener, at første træf fandt sted i 1971, og så fylder sammenkomsten altså 50 år i 2021.
I ”gamle dage” bestod festen især af Søby-veteraner, som fik sig en dag med gamle minder. I de senere år har det dog ændret sig, så der er tale om en hyldest og respekt for den helt specielle historie om det hårde arbejde og det barske liv i Søby Brunkulslejer. Efterhånden har kun nogle få selv arbejdet i kulgraven, men alle kan møde op og deltage på lige fod med børn, børnebørn og familie i det hele taget.
- På en måde er der tale om et nabo-træf for lokalområdet. Vi lægger efterhånden op til, at arrangementet også er for personer uden tilknytning til arbejdet i Søby, siger Jan Svendsen.
Søby Træffet begynder med, at formanden lægger blomster i Mindelunden for at hædre de 57 brunkulsarbejdere, der mistede livet under gravningen af brunkul.
Derefter følger officiel velkomst og Søbyvisen på Festpladsen, hvor husorkestret ”Kun For sjov” spiller op. Kiosken har åben for salg af lotteri, grillpølser, is, friskbagt kage og drikkevarer. Det er dog også tilladt at medbringe egen forplejning.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Menighedsråd er på plads

Den lille Avis

Købmandsgård skal sælges

Den lille Avis

Parkeringsbåse vækker debat

Den lille Avis

Lokalhistorisk bog er på vej

Annonce