Annonce
Den lille Avis

Skole-moderniseringer skal planlægges i 2022 - spænding om priserne

Annette Mosegaard (K) er formand for det nye børne,- kultur og fritidsudvalg, der blandt andet skal arbejde med to større skoleprojekter. Stigende priser kan blive en udfordring, men projekterne fortsætter: - Vi er ikke der endnu, hvor vi skal til at indhente tilbud, så der er ikke noget, der bliver stoppet i processen. Det løber videre, og så må vi se, når vi når derhen, siger Annette Mosegaard. Arkivfoto: Peter Hald
Det nye børne-, kultur- og fritidsudvalg får travlt. Blandet andet med skole-projekter i Ejstrupholm og Engesvang.

Ikast/Brande: Det politiske liv i kommunen er så småt ved at komme i gang, og et af de udvalg, der får rigtig travlt, bliver det nye børne-, kultur- og fritidsudvalg. Det er på en måde et "dobbeltudvalg", da det i praksis er en sammenlægning mellem det tidligere børne- og undervisningsudvalg og det gamle kultur- og fritidsudvalg.

Kort sagt et udvalg, der både skal arbejde med skoler, foreningsliv og kultur i mange sammenhænge.

Børne-, kultur- og fritidsudvalget har fået den konservative Annette Mosegaard som formand, og hun er klar til at gå i gang.

Annonce

En af de kommende opgaver bliver en omfattende modernisering af Ejstrupholm Skole og Engesvang Skole. Her vil byrådet over de næste fire år afsætte i al 60 millioner kroner til renovering og modernisering af de to skoler.

Her bliver en af udfordringerne de stigende priser på byggeri. Det mærkes også i kommunerne, hvor man nogle steder har måttet stoppe projekter. Men der er man ikke nået til med de to nævnte skoler.

- Lige nu er der startet en proces med at finde ud af, hvad vi skal have gjort. Vi er ikke der endnu, hvor vi skal til at indhente tilbud, så der er ikke noget, der bliver stoppet i processen. Det løber videre, og så må vi se, når vi når derhen, siger Annette Mosegaard.

Bygger først i 2023

- Vi kan se, at priserne stiger, og for nylig måtte vi derfor bevilge ekstra penge til et specialtilbud til børnehavebørn i Ikast. Men med skolerne skal vi næppe i gang med at bygge her i 2022 - det bliver først i 2023, at vi skal sætte spaden i jorden. Og så må vi se, hvad det vil løbe op i, tilføjer hun.

Da kommunen lagde budget sidste år, var der følgende oversigt over, hvad behovet på Ejstrupholm Skole var: En ny mellemtrinsfløj, en ny sfo til mellemtrinnet, en gennemgribende renovering af sidefløjen i udskolingen, en ny administrationsbygning, bedre personalerum og mere tidssvarende forberedelsesrum samt et nyt faglokale til faget håndværk og design.

Det vil i alt løbe op i omkring 21,5 millioner kroner, lød overslaget dengang. Men det beløb kan godt ændre sig på grund af de stigende priser på byggeri.

Eleverne på Ejstrupholm Skole får nogle mere moderne omgivelser om et par år. Der afsættes adskillige millioner til en større modernisering af skolen. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Med hensyn til Ejstrupholm Skoles fremtid har der fra tid til anden været udtrykt bekymring for denne skoles overbygning. Men her maner Annette Mosegaard til ro:

- Jeg hører slet ikke noget om, at Ejstrupholm Skole ikke kan beholde sin overbygning. Det ligger ikke i pipeline, siger hun.

Annonce

Haller og kultur

Apropos Ejstrupholm, så hører også Ejstrupholm Hallen ind under det nye stor-udvalg. Der er planer om at udvide hallen, så det bliver også et projekt, som Annette Mosegaard kommer til at følge.

På det kulturelle område skal kommunen følge corona-krisens virkninger. Sidste år måtte kommunen således give nogle ekstrabevillinger til blandt andet RemisenBrande og til Bakkehuset, hvor nedlukningerne havde ramt økonomien.

Om det bliver aktuelt igen i år, er indtil videre uvist:

- Vi sætter ikke umiddelbart ekstra tiltag i gang. Her i 2022 har vi et håb om, at tingene ret hurtigt bliver normale igen - og så må vi jo forholde os til det, hvis der kommer nogle henvendelser, siger Annette Mosegaard.

De nye Hærvejs-projekter, der er undervejs  Nørre Snede, bliver en sag for det nye udviklings- og erhvervsudvalg, men der kan komme nogle kulturelle berøringsflader og overlap til børne-, kultur- og fritidsudvalgets område, hvor for eksempel Vester Palsgaard Skovmuseum kan komme ind i billedet:

- Vi forventer, at Vester Palsgaard Skovmuseum får en "aktie" i Hærvejsprojekterne - museet ligger jo tæt på Hærvejen, siger Annette Mosegaard.

Annonce
Annonce
Den lille Avis

Lille købmandsbutik kæmper hårdt for at overleve - kunderne køber for lidt

Annonce
Annonce
Brædstrup Avis

Corona skabte kæledyrs-eksplosion: Travle dyrlæger ansætter ny kollega

Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Region Midtjylland gør klar til at uddele landsbypris

Den lille Avis

Vilde gaspriser gør det nervepirrende at være fjernvarmechef

Den lille Avis

Ildsjæle vil gerne udvide idrætshal - men udfordres af stigende priser på byggeri og energi

Den lille Avis

Legeplads får en kraftig opgradering med helt nye redskaber

Den lille Avis

Mindeord: Tak for det dejlige musikliv, du, Mynster, så utrætteligt og kompetent og fornøjeligt kaldte frem omkring dig

Den lille Avis

Nu er apotekerne også klar med vaccine mod covid-19

Den lille Avis

Firma skal pleje veje og grønne områder: Ikast-Brande Kommune har nu underskrevet kontrakten med HedeDanmark

Den lille Avis

Småkagefabrikken Kelsen udfører byforskønnelse og fjerner gammel frostsprængt bus-garage

Den lille Avis

Varmekedlen er forlængst slukket, så nu bliver et lille varmeværk sat til salg

Den lille Avis

Skole-moderniseringer skal planlægges i 2022 - spænding om priserne

Den lille Avis

Herreværelset - et nyt tilbud til ældre, enlige mænd

Den lille Avis

Flere byggegrunde og mere by-forskønnelse: Udvikling af små og store byer står højt på dagsordenen

Den lille Avis

Coronaen udfordrer efterskolerne: Efterskolernes Aften bliver en online-begivenhed

Den lille Avis

Naturfotograf fortæller om det vilde Grønland

Den lille Avis

Corona-problemer rammer småkageproducenten Kelsen på omsætningen

Den lille Avis

Tre jagtforeninger er klar med kursus

Den lille Avis

Fodbold-fans knoklede hårdt: Et års arbejde har resulteret i et nyrenoveret klubhus

Den lille Avis

Skoleleder udpeges med lidt forsinkelse

Den lille Avis

Pølsevognen kommer til at hedde Pølsevognen

Den lille Avis

Nye højhuse blev forsynet med 10 ladestandere til elbiler

Den lille Avis

Forpagter af kendt kro leder stadig efter en køber

Annonce