Annonce
Ikast-Brande

Skytteforening er nået langt med ny skydebane

Den nye indendørs skydebane bygges i forlængelse af det eksisterende klubhus på Silkeborgvej 7. Foto: Peter Hald
Ny bygning med indendørs skydebane er skudt op på Silkeborgvej ved Nørre Snede.
Annonce

Nr. Snede: Trods corona-epidemien er det lykkedes medlemmerne af Nørre Snede og Omegns Skytteforening at nå langt med at opføre en ny indendørs skydebane ved foreningens klubhus på Silkeborgvej 7 i Nørre Snede.

Der er kommet vægge og tag på den 23 meter lange bygning, der både skal bruges til pistolskydning og indendørs bueskydning.

- Vi nåede lige at få rejst vægge og spær inden den weekend, hvor det blev meldt ud, at man højest må samles 10 personer. Så lå arbejdet stille lidt, men vi skulle jo have tag på, og de sidste par weekender har vi gået en lille håndfuld mennesker og arbejdet med taget i etaper. Så nu har vi tag på og plader det meste af vejen rundt, og vi er begyndt at isolere indvendigt, fortæller Jimmi Pedersen, der er formand for skytteforeningen.

- Det skrider fremad, men vi bliver en god måneds tid forsinket. Vi satser på at være færdige, så vi kan bruge det til sommerferien. Så pistolskytterne må vente lidt, siger han.

- Indtil nu ser det ud til at vi kan holde budgettet. Sidst vi regnede på det, lød det på 405.000 kroner. Det er budgettet også på. Men hvis ikke vi i udstrakt grad havde brugt frivillig arbejdskraft, ville det nok være løbet op i en million kroner, oplyser Jimmi Pedersen.

Annonce

Mangler indtægter fra Præriefest og Hærvejsløbet

På indtægtsiden er skytteforeningen blevet ramt af corona-nedlukningen. Man kommer nemlig til at mangle indtægterne fra Præriefesten og Hærvejsløbet - to store begivenheder, der er blevet aflyst. Men måske kan skytteforeningen vente med at betale første afdrag på et lån til byggeriet.

Den nye bygning skal som nævnt både bruges til pistolskydning og indendørs bueskydning - det sidste blive en ny aktivitet i foreningen. Apropos nye aktiviteter overvejer Nørre Snede og Omegns Skytteforening i øvrigt også at etablere en handlebane til airsoft skydning, hvor man skyder til måls på skiver og andre mål med en form for luftpistoler.

Skydningen har holdt pause, men riffelskytterne er så småt begyndt at skyde igen. Foreningen har taget tre ud af de fem udendørs baner i brug, så man kan overholde afstandskravene.

- Vi forventer normale tilstande på al skydning efter sommerferien, siger Jimmi Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Menighedsråd er på plads

Den lille Avis

Købmandsgård skal sælges

Den lille Avis

Parkeringsbåse vækker debat

Den lille Avis

Lokalhistorisk bog er på vej

Annonce