Annonce
Den lille Avis

Sms'er skal hjælpe forældre og børn med sprog og leg

Leg er med til at styrke børns sproglige udvikling, og det er netop hensigten med projektet TipsBy Text. Her vil forældrene modtage sms’er med forslag til lege og aktiviteter. Arkivfoto: Jens Thaysen
Ikast-Brande indgår samarbejde med Rockwool Fonden om hjælp til at styrke børns sproglige udvikling.
Annonce

Ikast/Brande: Ikast-Brande Kommune tager nu hul på et samarbejde med Rockwool Fondens Interventionsenhed om en ny indsats til forældre med 3-5-årige børn. Forældrene modtager korte sms’er med forslag til lege og aktiviteter, som forældrene kan anvende i hverdagens rutiner i samværet med barnet.

Indsatsen, der hedder TipsByText, skal bidrage til at styrke børnenes sproglige kompetencer og deres forudsætninger for at klare sig i skolen på længere sigt.

I Ikast-Brande Kommune kommer indsatsen til at omfatte 1100 børn i årgang 2014-2016. Indsatsen vil så vidt muligt henvende sig til begge forældre til hvert barn.

Indsatsen indledes i starten af 2020 og varer derefter otte måneder.

Kommunens dagtilbudschef Merete Villsen mener, at TipsByText kan hjælpe forældrene med at styrke deres barns sproglige udvikling.

- Vi ved, at jo bedre sproglige forudsætninger et barn har frem mod skolestart, jo nemmere er det for barnet at knække læsekoden i skolen, siger Merete Villsen.

Annonce

Flere sprog

Rockwool Fondens Interventionsenhed har designet indsatsen, så forældre med forskellige uddannelsesbaggrunde og sproglige forudsætninger alle kan få glæde af sms’erne. TipsByText kan også bruges af forældre med et andet modersmål end dansk, da sms’erne udbydes på otte forskellige sprog. Udover Ikast-Brande Kommune samarbejder Rockwool Fondens Interventionsenhed også med fire andre udvalgte kommuner og har i samarbejde med børnesprogsforsker Pia Thomsen designet indsatsen ud fra ambitionen om, at flest mulige forældre skal få gavn af indsatsen.

Rockwool Fondens Interventionsenhed samarbejder med den amerikanske professor, der står bag TipsByText, professor Susanna Loeb og hendes forskerhold på Brown University. Indsatsen har i USA vist positive effekter på udvikling af sprog – og nu undersøger fonden sammen med Ikast-Brande Kommune og de øvrige fire kommuner om indsatsen også viser en positiv effekt i Danmark.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Nyt vandværk skal indvies

Den lille Avis

Vandkunst udsat for hærværk

Mest læste

Seneste nyt

Den lille Avis

Sommer som i gamle dage

Annonce