Annonce
Den lille Avis

Snart kan man sove i shelters på stadion

Knud Pedersen, Britta Lund og Karsten Jensen på Nørre Snede stadion, hvor de nye shelters skal opføres ved den gamle bålplads. Foto: Peter Hald
Stort projekt med madpakkehytte og fire shelters er i støbeskeen.

Nr. Snede: Flere og flere turister slår et slag forbi Nørre Snede, når de er på vandretur på Hærvejen, men nogle gange savner de overnatningspladser. Det bliver der snart rådet bod på med et stort shelterprojekt, hvor der skal opføres fire shelters på Nørre Snede stadion samt en stor madpakkehytte med et par bålpladser udenfor og fastmonterede griller.

Det er en arbejdsgruppe under Nr. Snede Lokalråd, der har taget fat på projektet, og gruppen er nu i gang med at skrive ansøgninger til forskellige fonde og foreninger for at skaffe penge. Samtidig vil man lægge billet ind på den såkaldte borgerbudgetteringspulje, så der bliver en vis form for selvfinansiering. Alt i alt vil projektet løbe op i cirka 200.000 kroner.

Britta Lund er tovholder på projektet, og hun er allerede i gang med at søge fonde. Foto: Peter Hald

- Hærvejen er lige i nærheden. Faktisk kan man smutte ind på Hærvejen i et hjørne af stadion, så på den måde kommer de nye shelters til at ligge rigtig godt. Samtidig skal stedet også kunne bruges af byens borgere, børnehaver, dagplejen, virksomheder, foreninger og andre lokale brugere, for eksempel fodboldspillerne i NSG, der jo har klubhus lige i nærheden, fortæller Britta Lund, der er med i arbejdsgruppen sammen med Knud Pedersen og Karsten Jensen.

Annonce

Toiletter tæt på

En af de smarte detaljer med de kommende shelters bliver, at man skal kunne booke dem online, så man kan være sikker på at få plads. Beliggenheden tæt på NSG's klubhus betyder også, at shelterbrugerne kan benytte klubhusets toiletter og udendørs vandhane. Der skal også etableres et USB-stik, så man kan få ladet mobilen op.

Hvis der kommer penge ind om en måneds tid, så kan byggeriet begynde efter sommerferien. Knud Pedersen og Karsten Jensen, der tidligere har været henholdsvis ingeniør og tømrer, er tovholdere for det praktiske, og de vil udvælge et hold af lokale frivillige som hjælpere.

- Knud har jo bygget sit eget hus engang, så han ved lidt om den slags. Og jeg har også selv lidt erfaring, siger Karsten Jensen.

Annonce

Passer godt på

- Det er vigtigt, at der bliver passet godt på stedet, så vi vil udvælge 52 lokale familier, der en uge ad gangen får rollen som "opsynsmænd". Samtidig vil vi også involvere skolen i projektet, siger Britta Lund.

Hun understreger, at shelter-projektet har to formål: Dels som en ny overnatningsfacilitet til turister og dels som et nyt udendørs tilbud til de lokale.

Med hensyn til overnatning for turister er lokalrådet på vej med flere initiativer. Man er i gang med at opfordre flere lokale til at indrette overnatningssteder for eksempel i form af bed & breakfast, og der bliver i øvrigt også etableret et par nye shelterpladser på den nærliggende Prærieplads.

Annonce
Den lille Avis

Herrer vil ikke stå i skyggen af damerne: Håndboldklub vil fokusere mere på seniorherrer og har ansat to nye trænere

Annonce
Den lille Avis

FDF'erne i Hampen og Gludsted fejrer 40 års jubilæum

Annonce
Den lille Avis

Angelika siger farvel til sin blomsterbutik - kroppen trænger til en pause

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Massiv opbakning til nye boligprojekter, flere seniorboliger - og et medborgerhus

Den lille Avis

Dårligt internet og afsides beliggenhed tvinger lokalhistorisk arkiv til at flytte væk fra skovmuseum

Den lille Avis

Du ved, hvad du har - stem nej til at fjerne forbeholdet

Den lille Avis

Gigantiske glasfugle svæver højt under loftet på skole

Den lille Avis

Vibeke er ny borgerrådgiver og skal være med til at styrke forståelsen mellem borgerne og kommunen

Den lille Avis

Måske kan Hærvejs-turisme puste nyt liv i gammelt museum

Den lille Avis

Idyllisk skovmuseum er truet af lukning. Frivillige vil kæmpe for at bevare det

Den lille Avis

Håndboldklubbens store loppemarked gøres klar

Annonce