Annonce
Den lille Avis

Sprællevende børnehus runder et halvt århundrede

Daglig leder Bente Holst Hyttel og pædagogassistent og "flagdame" Lone Kristensen (til højre) viser her det nye Bæredygtighedsflag, som Børnehuset Klovborg nu har fået. En anden nyskabelse i børnehuset er det populære legetog, som børnene sidder på. Foto: Peter Hald
Børnehuset i Klovborg fylder 50 år i maj, og institutionen har fået et nyt Bæredygtighedsflag.

Klovborg: 50 år er en halv menneskealder - så godt og vel. Det er i hvert fald mange år set fra børnehøjde. Et halvt århundrede er også anledningen til, at der snart er fest i Børnehuset i Klovborg. Børnehaven på Fredensgade fylder nemlig 50 år i maj, og den runde fødselsdag fejres med kage og forældrekaffe tirsdag 3. maj.

Børnehuset har også andre grunde til at være i festhumør. Som en ud af foreløbig kun tre institutioner i landet har Klovborg Børnehus nu fået det såkaldte Bæredygtighedsflag. Det er et flag, der hører ind under Grønne Spirer-projektet, og bæredygtighedsflaget bliver uddelt til institutioner, som gør en særlig indsats for at introducere børnene til bæredygtighed, naturen og i det hele taget en grøn hverdag. I pilotprojektet Naturlig Legeplads har Friluftsrådet og Hedeselskabet sammen med 23 institutioner - heriblandt børnehaven i Klovborg - udviklet ideer til, hvordan institutioner kan "forgrønne legepladsen" og hverdagen.

Pædagogassistent Lone Kristensen, der er Børnehusets "flagdame", fortæller, at legepladsen blandt andet er blevet forsynet med et kvashegn.

Annonce

Det nye flag hænger som nævnt sammen med Grønne Spirer, der er Friluftsrådets grønne mærkningsordning for dagplejere, vuggestuer og børnehaver.

Grønne Spirer fokuserer på udeliv, natur og miljø og en sund hverdagskultur i institutionerne. Børnehuset i Klovborg har haft det Grønne Flag i mange år, og institutionen har også det særlige blå Spring Ud-Flag, hvor det handler om sund sansemotorisk udvikling med naturen som springbræt.

Og det sidste nye er som nævnt Bæredygtighedsflaget, der selvfølgelig vil blive hejst sammen med de to andre flag i forbindelse med fødselsdagsfesten.

Nyt legetog

En anden nyskabelse er børnehavens nye legetog af træ. I forbindelse med projekt Generationsstien i Klovborg har styregruppen bag projektet søgt penge til det træ-tog, der nu står på Børnehuset legeplads.

- Toget er meget populært og er til stor glæde både for Børnehuset børn og for andre af Klovborg og omegns børn, fortæller Børnehusets leder Bente Holst Hyttel.

Det er i øvrigt ikke tilfældigt, at det er et tog, da Børnehuset bygning oprindeligt var den gamle station i Klovborg. Men det er efterhånden meget længe siden, at togene holdt der.

Toget er en del af projektet Generationsstien, der er ved at folde sig ud i Klovborg. Det blev et hit fra første dag i Klovborg Børnehus. Foto: Peter Hald

En periode efter stationen var blevet nedlagt, rummede bygningen også det lokale kæmnerkontor, datidens udgave af kommunekontoret. Det varede frem til den første kommunalreform i 1970, fortæller Bente Holst Hyttel.

Historien om Børnehusets fortid som station kommer snart op på en ny info-tavle, der sættes på ved institutionen som led i Generationsstien.

Der var 20 børn, da Børnehuset åbnede i 1972. I dag er der 35 børn, men der er plads til flere, så kapaciteten er der, hvis der kommer mere gang i tilflytningen til Klovborg. Der kan være udsigt til flere huse, da fem tidligere kommunale byggegrunde på Kløvermarken i Klovborg sidste sommer blev købt af direktør Brian Hegermann fra byggefirmaet Hegermann Huse i Brædstrup.

Annonce
Den lille Avis

Herrer vil ikke stå i skyggen af damerne: Håndboldklub vil fokusere mere på seniorherrer og har ansat to nye trænere

Annonce
Den lille Avis

FDF'erne i Hampen og Gludsted fejrer 40 års jubilæum

Annonce
Den lille Avis

Angelika siger farvel til sin blomsterbutik - kroppen trænger til en pause

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Massiv opbakning til nye boligprojekter, flere seniorboliger - og et medborgerhus

Den lille Avis

Dårligt internet og afsides beliggenhed tvinger lokalhistorisk arkiv til at flytte væk fra skovmuseum

Den lille Avis

Du ved, hvad du har - stem nej til at fjerne forbeholdet

Den lille Avis

Gigantiske glasfugle svæver højt under loftet på skole

Den lille Avis

Vibeke er ny borgerrådgiver og skal være med til at styrke forståelsen mellem borgerne og kommunen

Den lille Avis

Måske kan Hærvejs-turisme puste nyt liv i gammelt museum

Den lille Avis

Idyllisk skovmuseum er truet af lukning. Frivillige vil kæmpe for at bevare det

Den lille Avis

Håndboldklubbens store loppemarked gøres klar

Annonce