Annonce
Den lille Avis

Street Art-festival aflyses igen

Der blev senest malet street art i Brande i 2019, og nu har arrangørerne af street art-festivalen, Lions Brande, endnu engang været nødt til at aflyse festivalen på grund af corona-restriktionerne. Arkivfoto: Morten Pape
Lions i Brande blev alligevel nødt til at aflyse Street Art-festivalen.

Brande: For andet år i træk bliver der ingen street art-festival i Brande. Det oplyser Mogens Bentzen på vegne af arrangørerne bag de hidtidige fem gadekunstfestivaler, Lions Brande.

- Vi har længe håbet på, at festivalen kunne gennemføres, men vi må nu smide håndklædet i ringen - de mulige rammer er simpelthen for små til at rumme en festival, som vi har planlagt, lyder det fra Mogens Bentzen, der er formand for Lions Brande.

Selvom man fra arrangør-side har strakt sig langt for en gennemførelse, har festivalen længe hængt i en tynd tråd, og nu har Lions Club altså valgt at trække stikket og i stedet se frem mod 2022.

Annonce

- Der må maksimalt være 500 samlet til festivalen, hvor der er tradition for at omkring 10.000 gæster besøger festivalen i løbet af weekenden. Vi var meget langt med forberedelserne og havde planlagt et brag af en festival med flere nye tiltag og rigtig stor opbakninger fra byen. Med en begrænsning på 500 gæster inden for et lukket festivalområde vil vi ikke kunne skabe de rette betingelser for succes – og med stor usikkerhed omkring udviklingen i coronasmitte og begrænsede indrejsemuligheder til Danmark, tør Lions ikke tage ansvaret for, at byen og sponsorerne får ordentligt udbytte af de mange sponsorpenge, som er betingelsen for at festivalen kan gennemføres, skriver Mogens Bentzen.

Lions har både været i dialog med kommunen, kulturministeriet og politiet, og herfra har meldingen været, at festivalen ville skulle afholdes efter reglerne for et marked, oplyser Mogens Bentzen. Det betyder eksempelvis, at man - med de nuværende restriktioner - som nævnt kun må lukke 500 mennesker ind ad gangen. Det vil kræve en total afspærring af midtbyen at holde styr på antallet af gæster, men det er ikke den eneste praktiske udfordring, arrangørerne har skullet forholde sig til.

Ingen"let-udgave"

Eksempelvis risikerer man en automatisk nedlukning med dags varsel, hvis de lokale smittetal løber løbsk, og den risiko ønsker Lions - ikke mindst i respekt for de mange sponsorer, der har givet tilsagn om økonomisk støtte - ikke at løbe.

Desuden er kunstnerne usikre på, om de overhovedet kan få lov til at komme til Danmark, og nogle af dem tør ganske enkelt ikke, oplyser Mogens Bentzen videre.

Hvis man skal ud at finde erstatninger, risikerer man at ende med end ringere kvalitet, der ikke lever op til forventningerne, og det vil Lions ganske enkelt ikke være bekendt, hverken overfor sponsorer eller publikum, pointerer Mogens Bentzen, som på forespørgsel oplyser, at der heller ikke er planer om en "light-udgave" af den populære festival - i stedet bliver alle sejl sat til for at 2022-udgaven kan blive et brag af en street art-festival.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Backgammon-dyst i 30 timer

Den lille Avis

Gyvelborg fik shelterpladser

Den lille Avis

Aktivitetsråd er på plads

Den lille Avis

Fortsat fart på Sebastian Øgaard

Annonce