Annonce
Den lille Avis

Succes for opera trods corona

Operaen i Midten fik succes i 2020 hos skoleeleverne i alle fire kommuner med opførelsen af Operakarrusellen. Foto Operaen i Midten/Anders Hjerming
Annonce

Midtjylland: Det lykkedes operakompagniet Operaen i Midten at få skabt en række successer i 2020 trods de mange corona-restriktioner.

De fire kommuner, Ikast-Brande, Herning, Struer og Holstebro, som tilsammen ejer Operaen i Midten, blev alle tilgodeset med en række operaforestillinger.

Det midt- og vestjyske operakompagni gik for første gang i samarbejde med regionens store uddannelsessted for klassiske sangere, Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus. Og på programmet stod Bent Lorentzens operaperle, Den Stundesløse efter Ludvig Holbergs komedie af samme navn. Her blev både studerende og professionelle engageret i en farvestråelende, moderne opera, der blev vist først på året.

Årets anden forestilling var Operakarrusellen – en livlig historie af Pia Rosenbaum, hvor publikum i en ny fortælling bliver præsenteret for operaens største musikstykker.

- For første gang havde vi glæde af at deltage aktivt ved Herning Opera Festival i august. Det gjorde vi med forestillingen Operakarrusellen, der i alt blev opført med 15 forestillinger og en flot publikumsbelægning på 78 procent. I november nåede vi at vise forestillingen om operaens mange facetter for skoleelever i alle de tre øvrige kommuner foruden Herning, i byerne Holstebro, Vemb, Struer, Ikast og Nørre Snede, fortæller operachef Flemming Vistisen.

- Vi har et spændende program tilrettelagt for 2021, hvor vi skal vise operaens mange nye muligheder. Allerede i januar måned vil en af Operaen i Midtens forestillinger kunne nydes af enhver i hele landet, når vi realiserer en forestilling online, oplyser Flemming Vistisen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce