Annonce
Den lille Avis

Svært beruset polsk bilist blev tilbageholdt med promille på 2,3

En politipatrulje rykkede ud til Rema 1000 i Nørre Snede for at hente den svært berusede bilist, som personalet havde tilbageholdt. Arkivfoto: Michael Bager
Annonce

Nr. Snede: En særdeles beruset polak blev mandag 28. december ved 16-tiden anholdt af politiet i Rema 1000 i Nørre Snede.

Årsagen var, at den 46-årige polske mand ankom i bil til supermarkedet, og da personalet i Rema 1000 kunne konstatere, at han lugtede kraftigt af spiritus, tilbageholdt de manden og tilkaldte politiet.

En patrulje dukkede op, og efter en alkoholmeter-test, kunne betjentene notere, at den berusede bilist havde en promille på over 2,3 - hvilket er særdeles højt.

Polakken blev derfor anholdt og taget med til politistationen for at afgive en blodprøve.

Mandens bil blev beslaglagt med henblik på konfiskation. Det kan normalt kun ske, hvis der er tale om danske statsborgere, men det er muligt i dette tilfælde, da manden både bor og arbejder i Danmark... og som noget ikke uvæsentligt blev snuppet med en promille på over 2,3.

- Ros til personalet i Rema 1000, der holdt manden tilbage, fordi de skønnede, at han var kraftigt påvirket af alkohol, siger politiassistent Bent Smedegaard fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Når promillen er over 1,2, spritbilister en ubetinget frakendelse af kørekortet i tre år.

Er promillen over 2,0, kan frakendelsesperioden være længere, ligesom man får en betinget fængselsdom. Bøden svarer til ens månedsløn efter skat.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce