Annonce
Den lille Avis

Turistchef siger farvel med åbent brev

Jette Nielsen nåede at være turistchef i otte år. Hvad fremtiden byder på af job, ved hun ikke endnu. Arkivfoto: Jens Wognsen
Annonce

Brande: "Døren til vores lokale turistkontor bliver nu lukket og låst for sidste gang". Sådan lyder det i indledningen af en farvel-hilsen, som turistchef Jette Nielsen sendte ud fredag 31. maj.

Som tidligere omtalt stopper Jette Nielsen som turistchef, fordi turistorganisationerne forandres, og turistindsatsen for både Ikast-Brande og Herning kommuner bliver samlet under VisitHerning. I den kabale blev der ikke plads til Jette Nielsen og hendes kollega Petra Solhave fra turistkontoret i brande. De to vil derfor søge nyt arbejde.

Jette Nielsen smækker ikke med døren:

- Frustrationerne har været der. Man kan jo ikke ændre på beslutningen, hvor irrationel jeg end synes den er. Men jeg vil se mulighederne i stedet for det ærgerlige i situationen, siger Jette Nielsen.

Hun har i øjeblikket ikke et nyt job på hånden, men hun skal foreløbig hjælpe til med Street Art-projektet i juni og derefter holde ferie.

- Det har taget lidt energi med al den her nedpakning. Men jeg holder en god ferie i juli, og så er jeg klar igen, siger 60-årige Jette Nielsen, der nåede at være turistchef i otte år.

Hun har en fortid i det private erhvervsliv. Hun har blandt andet arbejdet for Siemens og beskæftiget sig med marketing, kommunikation og eksportsalg.

Annonce

En æra på 60 år

I sin farvel-hilsen konstaterer Jette Nielsen, at en æra på 60 år slutter:

"I mere end 60 år har der været turistkontor i Brande, og i forbindelse med oprydningen dukkede der flere sjove ting frem fra gemmerne. Blandt andet nogle gamle smukke akvareltegninger af Uhre Kirke og Brande Baptistkirke, en prototype af den gamle ”Æ Spikers Corner”, der stod på torvet i Brande i gamle dage, for blot at nævne nogle. En del af det er sendt videre til lokalhistorisk arkiv. Det har for mig været otte gode og berigende år med turismekasketten på i Ikast-Brande området. Inden jeg tiltrådte jobbet, kendte jeg kun til turisme som en berejst sjæl – det vil sige med gæstens briller på. Som vores gæster blev også jeg tilbage i 2011 overrasket over, hvor mange skønne steder, dette naturskønne, kunstudsmykkede og dynamiske område har at byde på. Et område der ikke umiddelbart gør så meget væsen af sig, men som afgjort vinder ved nærmere bekendtskab. Der er ro, atmosfære, autenticitet og imødekommenhed, hvor end man kommer frem, noget som er mere og mere efterspurgt blandt nutidens turister. Steder som Hærvejen, istidslandskabet ved Rørbæk Sø, historiske Bølling Sø og Harrild Hede kan man bare ikke få nok af – for slet ikke at tale om kunsten og seværdighederne i vores byer og landsbyer", skriver hun.

"Jeg føler mig heldig over - sammen med mine dygtige medarbejdere og samarbejdspartnere igennem årene – at have fået lov til at udvikle turismen i Ikast-Brande Kommune og få området sat på landkortet som et autentisk og herligt ferieområde, der går sine egne veje. Inden længe lægger de mange hærvejsgæster vejen forbi. I Brande står de allerede på den anden ende for at modtage tusindvis af gæster for femte år i træk til International Street Art Festival, som finder sted den 28. – 30. juni, og om få år rummer byen sågar Nordeuropas højeste bygning. Der er et kæmpemæssigt turismepotentiale", understreger hun i brevet.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Nyt vandværk skal indvies

Den lille Avis

Vandkunst udsat for hærværk

Mest læste

Seneste nyt

Den lille Avis

Sommer som i gamle dage

Annonce