Annonce
Den lille Avis

Tyve plyndrer stadig midtjyske varebiler

Erhvervsorganisationen Tekniq Arbejdsgiverne efterlyser en mere målrettet indsats for at bremse indbrud i varebiler. Arkivfoto: Palle Herløv
Tyverier fra varebiler er stadig et stort problem i Region Midtjylland.

Midtjylland: Håndværkerbiler fyldt med lækkert og dyrt værktøj er stadig et eftertragtet mål for tyvene. Hver femte el- og vvs-installatør i den midtjysle region har også været udsat for tyverier i deres biler indenfor det seneste år, oplyser arbejdsgiver- og erhvervsorganisationen Tekniq Arbejdsgiverne, der nu efterlyser en mere målrettet indsats for at bremse indbrud i vare- og håndværkerbilerne.

Ifølge en ny medlemsundersøgelse fra Tekniq Arbejdsgiverne har 20 procent af el- og vvs-installationsvirksomhederne i det midtjyske således været udsat for indbrud og tyveri i deres servicebiler indenfor det seneste år. Hovedstaden topper listen med 35 procent.

- 20 procent er stadig alt for mange. Især når man tænker på de økonomiske omkostninger, det kan have for den enkelte virksomhed – og dens kunder – når en varebil er blevet lænset af tyve og derfor må stå stille, indtil værktøj og materialer kan erstattes, siger Martin Arberg, der er formand for Tekniq Arbejdsgivernes regionale råd for Region Midtjylland, der repræsenterer regionens el-, vvs- og metalvirksomheder.

Annonce

Store forskelle

Tal fra Rigspolitiet viser, at der er store forskelle på, hvor hårdt de enkelte dele af Jylland er ramt af tyverier fra last- og varebiler. For mens man i eksempelvis Østjyllands politikreds oplevede et fald i antallet af anmeldelser fra 369 de første tre kvartaler i 2019 til 249 i samme periode i 2020, så steg tallet i Midt- og Vestjyllands politikreds fra 215 til 285.

- Det viser bare, at tyvene rykker rundt i regionen og resten af landet. Derfor er det også vigtigt, at vi får adgang til langt mere opdaterede tal fra Rigspolitiet, end det er tilfældet i dag, hvis vi skal have mulighed for at hjælpe de lokale virksomheder med at forebygge tyverierne, siger Martin Arberg og fortsætter:

- Vi har i det hele taget brug for, at myndighederne skærper deres indsats på området. For vi kan jo se, at antallet af sigtelser stadig er meget lavt og i hvert fald ikke er højt nok til at afskrække tyvene fra at prøve lykken. Samtidig har virksomhederne naturligvis også et ansvar for at sikre deres biler bedst muligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Den lille Avis

FDF'ere kan mødes igen

Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Avis-træffetid på Bredgade

Den lille Avis

Ny legeplads på Gyvelborg

Den lille Avis

Give Steel nomineret til pris

Annonce