Annonce
Den lille Avis

Udfordret friskole får massiv opbakning fra foreningslivet

Gludsted Friskole har været progressiv på flere fronter. Noget af det mest synlige var trafikskolegården, der kom til i 2016. Arkivfoto: Lars Juul
Gludsted Friskole har været i stormvejr, men får nu kraftig støtte fra landsbyforeningen og idrætsforeningen.

Gludsted: Friskolen i Gludsted går nu i offensiven for at få vendt udviklingen på skolen, hvor elevtallet er faldet, og hvor der i den senere tid har været rejst en del kritik af skolen.

På en tætpakket generalforsamling i aftes blev der valgt en ny bestyrelse, hvor man som noget helt nyt fik indvalgt en repræsentant fra det lokale foreningsliv, nemlig Kim Schjermer, der er formand for Gludsteds landsbyforening. Det sker for at knytte tættere bånd mellem foreningerne i Gludsted og friskolen.

Også formanden for Gludsted Gymnastik og Idrætsforening, Kirsten Hoffmann, stillede op til bestyrelsen for at støtte skolen, men hun blev dog ikke valgt ind, da der var kampvalg til bestyrelsen, og hun fik ikke stemmer nok.

Annonce

Rasmus Helms, der er formand for bestyrelsen, siger, at skolen nu vil gå i gang med at arbejde med de udfordringer, man er stillet overfor:

- Jeg synes, at vi havde en god og konstruktiv debat på generalforsamlingen. Det skal ikke skjules at vi har udfordringer, og at der har været negative snakke om skolen. Det fyldte også en hel del på mødet. Men nu vil vi tage hånd om det. Min intention er, at vi i byen er nødt til at håndtere det her i fællesskab. Vi skal hjælpes ad allesammen, siger Rasmus Helms.

Han er derfor glad for, at friskolen nu får opbakning fra landsbyforeningen og idrætsforeningen. Apropos sidstnævnte vil Gludsted Friskole profilere sig som en idrætsprofilskole, hvor man også vil få hjælp fra DGI og idrætsforeningen.

- Det tættere samarbejde med foreningslivet betyder blandt andet, at vi kan blive bedre til at profilere os, og vi skal være mere åbne. Her vil vi også benytte os af andre tiltag. Blandt andet vil vi oprette støttegrupper for skolen, hvor man kan være med, selv om man ikke har børn på skolen. Vi har også planer om at lave en skole-avis, så man bedre kan følge med i, hvad der sker på skolen, siger Rasmus Helms.

Det tættere samarbejde med foreningslivet betyder blandt andet, at vi kan blive bedre til at profilere os, og vi skal være mere åbne.

Rasmus Helms

Handlingsplan med lokalsamfundet

- Den nye bestyrelse skal i gang med en handlingsplan, og vi vil arrangere visionsdage, hvor man kan komme med gode ideer, tilføjer han.

Kim Schjermer, formand for Gludsteds landsbyforening, siger, at det er vigtigt, at hele byen nu bakker op om friskolen:

- Gludsted Friskole er byens livsnerve. Hvis skolen lukker, vil det næste blive, at købmanden lukker, og vi kunne derefter godt glemme alt om vores planer om flere byggegrunde, siger Kim Schjermer.

Kirsten Hoffmann ærgrer sig over, at idrætsforeningen ikke blev valgt ind i bestyrelsen, men hun understreger, at idrætsforeningen meget gerne vil samarbejde med skolen og udvikle ideen med idrætsprofilskolen.

- Fra idrætsforeningen samarbejder vi, uanset om vi sidder i bestyrelsen eller ej. Og jeg er enig med Kim Schjermer i, at friskolen er byens livsnerve. Nu skal vi bakke op om skolen, siger hun.

Annonce

Færre elever

Gludsted Friskole har tidligere været inde i en god gænge, hvor elevtallet kom op over 100. Men nu er det faldet til omkring 85 elever.

Rasmus Helms erkender, at der har været en del utilfredshed med skolen. Udskiftning blandt personalet har givet en del "støj", forklarer han.

- Der har været en del negativ snak, men ingen er kommet direkte til os eller ledelsen. Men nu skal det positive sejre over det negative, siger Rasmus Helms.

Efter kampvalget på generalforsamlingen består bestyrelse på skolen nu af Rasmus Helms, Lisa Jensen, Jens Peter Bak, Antje Steen-Hansen og tre nyvalgte: Kim Schjermer, Michael Nissen og Lennart Svenstrup.

I bestyrelsen var Thomas Nielsen stoppet i forvejen, og Svend Søndergaard og Jesper Lysgaard ønskede ikke at genopstille.

Annonce
Den lille Avis

Herrer vil ikke stå i skyggen af damerne: Håndboldklub vil fokusere mere på seniorherrer og har ansat to nye trænere

Annonce
Den lille Avis

FDF'erne i Hampen og Gludsted fejrer 40 års jubilæum

Annonce
Den lille Avis

Angelika siger farvel til sin blomsterbutik - kroppen trænger til en pause

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Massiv opbakning til nye boligprojekter, flere seniorboliger - og et medborgerhus

Den lille Avis

Dårligt internet og afsides beliggenhed tvinger lokalhistorisk arkiv til at flytte væk fra skovmuseum

Den lille Avis

Du ved, hvad du har - stem nej til at fjerne forbeholdet

Den lille Avis

Gigantiske glasfugle svæver højt under loftet på skole

Den lille Avis

Vibeke er ny borgerrådgiver og skal være med til at styrke forståelsen mellem borgerne og kommunen

Den lille Avis

Måske kan Hærvejs-turisme puste nyt liv i gammelt museum

Den lille Avis

Idyllisk skovmuseum er truet af lukning. Frivillige vil kæmpe for at bevare det

Den lille Avis

Håndboldklubbens store loppemarked gøres klar

Annonce