Annonce
Den lille Avis

Vagtskifte i købmandsbutik

Jesper Knudsen (billedet), der er bestyrelsesmedlem fra købmandsbutikken i Klovborg, oplyser, at den nye købmand begynder 1. august. Arkivoto: Søren E. Alwan
Annonce

Klovborg: Købmandsbutikken i Klovborg hedder officielt "Den Nye Købmand i Klovborg". Og nu bliver titlen meget aktuel, for den lille butik på Storegade i Klovborg får faktisk en ny købmand. Det bliver den 53-årige købmand Marc Brix-Mignon, der kommer fra Silkeborg. Han begynder i sit nye job torsdag 1. august, men allerede onsdag 31. juli kan man møde ham, da der er et "goddag-og-farvel"-arrangement i købmandsbutikken fra klokken 16.30 til 18.

Marc Brix-Mignon afløser Nina Nedergaard, der har været byens købmand gennem de sidste seks år.

- Nina har valgt at søge nye udfordringer, og vi ønsker hende held og lykke i bestyrelsen, siger bestyrelsesmedlem Jesper Knudsen.

Nina Nedergaard (billedet) har været købmand i Klovborg i seks år. Hun søger nye græsgange og afløses af Marc Brix-Mignon. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Annonce

Flere vareture

Købmands-skiftet kommer i en periode, hvor butikken i Klovborg får flere og flere vareture, og det kræver en del administration.

- Nu har vi over 100 vareruter, og vi har godt 30 frivillige, der hjælper til med at køre og andre opgaver. Rent ledelelsesmæssigt er det derfor blevet en tungere opgave at være købmand i Klovborg, forklarer Jesper Knudsen.

- Vores nye købmand Marc Brix-Mignon har faktisk været købmand i det meste af sit liv. Lige nu kommer han fra et job som souschef i Løvbjerg i Tarm, og han har også prøvet at være selvstændig købmand i Aalborg. Desuden har han stået for opbygningen af adskillige Lidl-butikker, da denne kæde kom til Danmark. Han har været ved Dagrofa og i Meny også. Nu søger han tilbage til sine rødder som købmand, og det, der har gjort, at han fik øje på os, er alle de frivillige, som vi har i gang, siger Jesper Knudsen

Annonce

Lokal opbakning

Der er ingen tvivl om, at købmandsbutikken i Klovborg nyder en enorm opbakning fra lokalområdet. I fjor fik butikken en gennemgribende modernisering, hvor mange borgere fra Klovborg bidrog med frivillig arbejdskraft og penge, og hvor lokale firmaer også gik ind med massiv støtte.

Butikken fik i sommeren 2018 installeret nye mælke- og grøntsagskølere, og der blev indrettet et decideret mejerirum bag den nye mælkekøler i bagvæggen. Det har givet butikken et løft og gjort arbejdsgangene lettere, og de nye kølere er mere økonomiske i drift. Udenfor har frivillige lagt nye fliser på parkeringsområdet.

Både den lokale opbakning og det stigende antal vareture har haft en positiv betydning:

- Vi holder skruen i vandet. Der er stigende omsætning, og vi har et fornuftigt index, siger Jesper Knudsen.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Nyt vandværk skal indvies

Den lille Avis

Vandkunst udsat for hærværk

Mest læste

Seneste nyt

Den lille Avis

Sommer som i gamle dage

Annonce