Annonce
Digeposten

22 årig jurastuderende brænder for hjemstavnen

Maria Elisabett Neuberg har som 22årig jurastuderende valgt et anderledes studiejob. Hun har overtaget en foodtruck på Rømø, hvor hun i sommerferien vil sælge mad af lokale kvalitetsprodukter, lige til at spise på farten. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Selvom lokale fødevarer fra Vadehavet og jurastudier lyder som modsætninger, har Maria Elisabett Neuberg plads til begge dele i sit liv.

Annonce

Rømø: I weekenden var der prøveåbent på Rømøs nye fastfood-foodtruck ved siden af Rømøslagteren. Maria Elisabett Neuberg er 22årig jurastuderende med rødder i Brøns og hun har overtaget vognen på Prilen 2 på Rømø, hvor hun hele sommeren vil sælge mad til at tage med, produceret af lokale råvarer. I prøveweekenden testede hun Rømøhotdoggen, der er lavet af godt brød fra Pompei i Ribe, en pølse fra Rømøslagteren og forskelligt tilbehør, som Maria selv har fremstillet, og hun har prøvekørt de forskellige produkter hos sine medstuderende i København.

-Jeg kan godt lide at der sker noget, jeg har altid engageret mig og jeg kunne jo sagtens bare tage et sommerferiejob i København, men det her er da sjovere og så er jeg selvstændig allerede som 22årig og jeg lærer en masse jeg kan tage med mig i studierne og omvendt, forklarer Maria Elisabett Neuberg.

Når Maria Elisabett Neuberg går på semesterferie, åbner hendes foodtruck på Rømø, hvor specialet er en hotdog med en pølse fra Rømøslagteren, brød af høj kvalitet og hjemmelavede ingredienser, . Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce

Iværksætter i blodet

- Min mor har skubbet på og jeg har sagt nej, men nu kunne jeg ikke sige nej mere, det her bliver bare godt og jeg håber der bliver fuld knald på i løbet af sommeren, når jeg åbner sådan rigtig, siger Maria Elisabett Neuberg.

- Jeg savner det jeg havde på gymnasiet i Tønder, hvor jeg var med til at sætte en masse i gang. Jeg kan godt lide at udvikle mig og starte noget og nu starter jeg for mid selv, det bliver så sjovt, smiler Maria Elisabett Neuberg, der faktisk mener at iværksætteriet kommer fra opvæksten på landet.

- I København er der så mange fede tilbud, så jeg ikke engang opdager dem, selvom jeg bor der. Man tager det for givet at man kan få alt. Her på Rømø og i området da skal alt drives frem af ildsjæle. Hvis du vil have en fest, må du lave en fest og vil du have en lækker hotdog, så må du selv lave den, og det gør jeg så nu, understreger Maria, der er sikker på at det bliver godt, for både de lokale og turisterne er gode til at bakke op, ved hun fra sin gymnasietid, hvor hun arbejdede på Lakolk.

Maria Elisabett Neuberg har i weekenden holdt prøveåbent og hun måtte absolut ikke kigge langt efter kunderne. Faktisk måtte hun bestille ekstra brød allerede lørdag morgen, for salget af hendes hotdog gik over al forventning. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
I baggrunden ses den foodtruck der i løbet af sommeren vil være Maria Elisabett Neuberg sommerferieprojekt. Hun har gjort sig selvstændig på Rømø, mens hun læser jura på Københavns universitet. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Sommerkoncerterne er på plads

Annonce