Annonce
Digeposten

600 dansere indtager gaderne

Susanne Mose er igen i år med, når det går løs til linedance i Skærbæk den 30. og 31. maj og 1. juni. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
De sidste dage i maj går det løs for mere end 600 linedancere, når de mødes til musik, koreografier og fællesskab i Skærbæk.
Annonce

Skærbæk: Er der noget Skærbæk kan, er det at holde en god fest, når mere end 600 linedancere kommer til byen. I hvert fald hvis du spørger Susanne Mose, der har danset og undervist i linedance i mere end 25 år. Hun bor i Hadsund, men har i mange år taget turen til Skærbæk, når der bliver holdt træf for landets linedancere. I år foregår det i dagen den 30. og 31. maj og 1. juni.

- Skærbæk er en fantastisk by. De gør virkelig meget ud af linedancen, når det kommer til byen og byder danserne velkommen. Og så har Skærbæk en tilpas størrelse til at holde arrangementet, siger Susanne Mose.

Udover selv at skulle danse, er det den erfaren kvinde, der har stået for programmet. De forskellige danseklubber har kunne sende musikønsker ind, så hver gang der kommer en ny melodi på, vil der blive der danset efter en ny koreografi.

- Det er ikke kun countrymusik, der bliver danset til. Det kan også være Rasmus Seebach eller One Direction, siger Susanne Mose.

Danserne får selv et program, så de kan se præcis, hvornår de forskellige musiknumre kommer på, så de kan være klar på dansegulvet til den melodi, de vil danse til. Og så kan de få hjælp til trinnene fra instruktører, der er hivet ind i lejligheden.

Skærbæk er en fantastisk by. De gør virkelig meget ud af line-dansen, når det kommer til byen og byder danserne velkomme. Og så har Skærbæk en tilpas størrelse til at holde arrangementet.

Susanne Mose

Annonce

Hele byen er med

Trinene bliver udøvet på gulvene i Skærbækcenteret fra torsdag klokken 13 til lørdag, hvor hele arrangementet bliver sluttet af med en stor fest. Men det er ikke kun i hallerne, det går løs. Gågaden i Skærbæk vil også bære præg af de mange countryinspirerede dansere, som ikke kun kommer fra Danmark, men blandt andet også Grønland, Færøerne, Island, Norge og Sverige.

- Vi har arrangeret, at danserne kan danse i små grupper af 10-15 mennesker i Storegade, fortæller Gunnar Vind, der sammen med aktivitetsudvalget i Skærbæk Erhverv står for aktiviteterne i byen. Det indebærer blandt anden ponyridning, rytteroptog og biltræf.

Susanne Mose er i hvert fald ikke i tvivl om, hvad hun glæder sig til.

- Det er musikken, og man får bevæget sig. Det er lige meget, hvilken form man er i, eller om man er ung eller gammel, så kan du danse linedance. Man kan stå side og side med nogle, man har noget fælles med. Men samtidig behøver du ikke være et par, så du skal ikke slæbe rundt på en, der ikke kan danse, griner hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Pas på de små

Digeposten

Krav om mundbind måske på vej

Digeposten

Her landede støtten

Annonce